VOLTA A CATALUNYA
Esports 18/03/2013

Gianni Meersman és el primer líder de la Volta a Catalunya

El belga de l'equip Omega Pharma-Quick Step ha estat el més ràpid d'un grup de 13 ciclistes, entre els quals Purito Rodríguez, que s'ha destacat al descens del port de Collsacreu

Albert Rabadan
1 min
Gianni Meersman, de l'Omega Pharma-Quick Step, ha guanyat la primera etapa de la Volta / TONI ALBIR / EFE

CalellaEl belga Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) ha estat el vencedor de la primera etapa de la Volta a Catalunya 2013, i vestirà el mallot de líder a l'etapa següent. Meersman ha estat el més ràpid d'un grup de 13 ciclistes que ha arribat escapat a Calella després destacar-se en el descens de l'últim dels cinc ports de la jornada, el coll de Collsacreu.

Un cop atrapats els dos escapats del dia, Cristiano Salerno (Cannondale) i Cristian Meier (Orica-GreenEdge), l'equip Sky s'ha posat a tensar el darrer ascens al port de tercera que ha decidit l'etapa. Ha estat en el descens quan s'ha fet el tall decisiu. Segons les declaracions del guanyador de l'etapa, un ciclista de FDJ ha caigut, i tant Joaquim Rodríguez com ell han estat prou hàbils per afegir-se al grup capdavanter. La resta del gran grup han perdut 28 segons a meta.

El britànic Bradley Wiggins (Sky) ha volgut llançar l'arribada des de molt lluny, però en els últims metres ha estat superat per Valerio Agnoli (Cannondale) i Alejandro Valverde (Movistar). Daniel Martin, Robert Gesink i Michele Scarponi han estat una altres dels caps de fila que han entrat en aquest grup, en què també hi era el Purito, que ha entrat en vuitè lloc.

Volta a Catalunya, primera etapa (Calella-Calella, 153,3km):

1r Gianni Meersman (Omega Pharma-Quck Step) 3h 55' 56"

2n Valerio Agnoli (Cannondale) m.t.

3r Alejandro Valverde (Movistar) m.t.

4t Daniel Martin (Garmin-Sharp) m.t.

5è Danilo Wyss (BMC) m.t.

(...) 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

Volta a Catalunya, classificació general provisional:

1r Gianni Meersman (Omega Pharma-Quck Step) 3h 55' 46"

2n Valerio Agnoli (Cannondale) a 4"

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 6"

4t Daniel Martin (Garmin-Sharp) a 10"

5è Danilo Wyss (BMC) a 10"

(...) 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10"

stats