GIRO D'ITÀLIA
Esports 07/05/2011

La primera “maglia rosa” del Giro cau a mans de l'italià Marco Pinotti

El campió italià contrarellotge Marco Pinotti ha aprofitat el millor temps del seu equip, HTC-Highroad, per a aconseguir el liderat a la primera etapa del Giro d'Itàlia

Albert Rabadan
1 min
El ciclista Marco Pinotti, primer "maglia rosa" del Giro 2011

BarcelonaEls pronòstics s'han complert a la contarrellotge per equips inicials del Giro d'Itàlia i l'equip HTC-Highroad ha marcat el millor temps pels carrers de Torí. Malgrat la punxada d'un home clau com Frantisek Rabon, el conjunt de Mark Cavendish ha tingut prou tranquil·litat per deixar passar primer al campió italià de la modalitat, Marco Pinotti, que d'aquesta manera serà el líder de la prova amb tot el simbolisme que això comporta en aquesta edició especial dels 150 anys de la unificació italiana.

L'equip d'Alberto Contador, Saxo Bank, s'ha defensat amb una vuitena posició i perd tan sols 30 segons amb el líder. Molt pitjor ha estat el Katiuixa de Joaquim Rodríguez, que s'ha deixat més d'un minut, mentre que la sorpresa ha estat el primer en sortir, OmegaPharma, així com la segona posició d'un RadioShack liderat pel portuguès Tiago Machado i que té gran part del seu bloc a punt de disputar el Tour de Califòrnia.

Demà hi ha una maratoniana etapa acabada a Parma després de 244km, on s'esperen unes de les poques opcions de victòria dels esprintadors.

Giro d'Itàlia, primera etapa (Torí, 19,3km CRE):

1r HTC-Highroad 20'59"

2n RadioShack a 10”

3r Liquigas-Cannondale a 22”

4t Omega Pharma-Lotto a 22”

5è Garmin-Cérvelo a 23”

Classificació general provisional: 1r Marco Pinotti (HTC-Highroad) 20'59”, 2n Lars Ytting Bak (HTC-Highroad) m.t., 3r Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) m.t., 4t Mark Cavendish (HTC-Highroad) m.t., 5è Craig Lewis (HTC-Highroad) m.t. (…) 127è Josep Jufré (Astana) a 50”, 152è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'04”, 198è Alberto Losada (Katiuixa) a 2'53”

stats