CICLISME
Esports 30/06/2011

Arrenca el GiroDonne amb un català, Manel Lacambra, dirigint la vigent campiona

El terrassenc Manel Lacambra dirigeix el Diadora-Pasta Zara que, explica té "la mateixa cultura esportiva i mètode de treball que el Barça"

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaDemà comença el Giro d'Itàlia femení, la prova més important del calendari ciclista per les dones, i que un any més té l'opció de que sigui l'equip d'un català qui s'emporti la victòria. El terrassenc Manel Lacambra era director de l'equip femení de Cérvelo quan la seva corredora, l'alemanya Caludia Häusler, es va endur la victòria, de la mateixa manera que dirigia l'any passat la selecció nord-americana, d'on en va sortir la guanyadora Mara Abbott.

Enguany té la sort de tenir les dues al mateix equip: el nou Diadora-Pasta Zara. En una entrevista a Cicloweb.it, no ha dubtat a l'hora de recordar que és "un seguidor del Barça" quan li han comentat la seva procedència. "Tenim la mateixa cultura esportiva i crec que tenim un estil de treball molt semblant al de Guardiola", ha assenyalat. Seguint amb la comparació futbolística, ha recordat a la seva principal rival: "Marianne Vos és la número u, la Messi del ciclisme, però no és imbatible".

La gran ciclista holandesa no ha guanyat mai un GiroDonne, ja que el seu principal punt feble és l'alta muntanya. Si l'any passat ja va cedir a l'alt de l'Stelvio, enguany l'organització repeteix un altre port habitual en el recorregut dels homes: el Mortirolo, al que es pujarà a la setena de les deu etapes de que constarà la prova.

Anna Sanchis, vetada en el seu retorn

La baixa més sensible pel ciclisme femení espanyol serà el de la valenciana Anna Sanchis (Bizkaia-Durango), vetada per culpa d'uns mals entesos amb un patrocinador de l'organització. La ciclista de Xàtiva, que va signar un magnífic setè lloc en aquesta mateixa prova l'any 2009, va guanyar fa unes setmanes un judici contra el seu ex-equip, Safi-Pasta Zara, per impagaments de set mensualitats que sumaven 14.000 euros.

Sanchis estava tornant a la competició ciclista després d'un any aturada per les contínues lesions, que la van obligar a centrar-se en els seus estudis de Medicina, però després de retrobar les seves sensacions amb la medalla de plata als campionats d'Espanya contrarellotge, se li ha tornat a travar el camí. Segons denuncia, "l'organització m'ha vetat per coacció d'un patrocinador relacionat amb l'equip contra qui vaig guanyar el judici, que ha amenaçat amb retirar el patrocini si jo estava en cursa".

L'equip ha arribat a plantejar-se no córrer la prova per solidaritat amb la seva companya, però finalment la valenciana ha demanat que l'equip seguis perquè no hi tenien res a veure. El problema, lamenta, és que "no hi ha res escrit i no crec que es pugui denunciar".

stats