GIRO D'ITÀLIA
Esports 12/05/2011

Ventoso s'imposa a l'agònic esprint de Fiuggi

El final de la sisena etapa del Giro d'Itàlia, que ha deixat els esprintadors exhaustos després de l'arribada, ha acabat amb Fran Ventoso (Movistar) superant a Petacchi

Albert Rabadan
2 min
Francisco Ventoso celebra la victòria d'etapa.

BarcelonaEl final de la sisena etapa del Giro d'Itàlia, que ha deixat els esprintadors exhaustos després de l'arribada, ha acabat amb Fran Ventoso (Movistar) superant a Petacchi.

Semblava escrit que, amb la dinàmica amb què arribava Fran Ventoso (Movistar) al Giro d'Itàlia, s'havia d'emportar alguna etapa, i avui s'han ajuntat les circumstàncies per a que així fos. Al càntabre, sense ser un esprintador pur, l'afavoreixen uns finals selectius, i avui, a més dels últims quilòmetres amb lleuger ascens, s'hi ha sumat la combativitat dels corredors.

La diferència amb què arribava el belga Kristof Vandewalle (Quick Step) després d'escapar-se d'un grup que havia mantingut viu l'ucraïnès Iaroslav Popòvitx (RadioShack), ha provocat un ritme dur al pilot, en molts moments personalitzat en Ignatas Konovalovas (Movistar). Posteriorment, un bon nombre d'atacs com el d'Emanuele Sella (Androni) ha acabat de seleccionar el grup.

Quan Danilo Hondo (Lampre-ISD) acabava de preparar l'arribada pel seu líder Alessandro Petacchi, un enrabiat Danilo Di Luca (Katiuixa) ha sorprès amb un atac que ha fet l'esprint més dur del que ja de per si era. Ventoso l'ha llançat, sempre amb Petacchi a roda, i quan semblava que l'italià repetiria la seva maniobra a la Volta a Turquia, s'ha quedat sense forces i l'espanyol ha pogut fer bo el treball del seu equip.

Giro d'Itàlia, sisena etapa (Orvieto-Fiuggi Terme, 195km):

1r Fran Ventoso (Movistar) 5h15'39"

2n Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) m.t.

3r Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) m.t.

4t Danilo Di Luca (Katiuixa) m.t.

5è Davide Appollonio (Sky) m.t.

(...)

39è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

92è Alberto Losada (Katiuixa) a 34"

137è Josep Jufré (Astana) a 7'14"

Classificació general provisional:

1r Pieter Weening (Rabobank) 20h15'12"

2n Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 2"

3r Marco Pinotti (HTC-Highroad) a 2"

4t Christophe Le Mével (Garmin-Cérvelo) a 5"

5è Pablo Lastras (Movistar) a 22"

(...)

26è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'09"

117è Josep Jufré (Astana) a 19'31"

119è Alberto Losada (Katiuixa) a 19'45"

stats