Ciclisme
Esports 04/03/2012

Gustav Larsson (Vacansoleil) estrena la París-Niça guanyant la contrarellotge inicial

La cursa francesa ha començat amb una crono de 9,4 km en què Bradley Wiggins (Sky) s'ha quedat a un sol segon del suec malgrat la pluja

Albert Rabadan
1 min
El suec Gustav Larsonn (Vacansoleil), primer líder de la París-Niça

BarcelonaAquest diumenge ha començat la París-Niça, la primera prova europea de la primera categoria mundial del ciclisme, que enguany ha recuperat la contrarellotge inicial. En aquesta, el suec Gustav Erik Larsson, nou fitxatge del Vacansoleil, ha aprofitat l'aparició de la pluja en sortir els màxims favorits per endur-se el liderat. Tot i sortir l'avantpenúltim, el britànic Bradley Wiggins (Sky), tercer l'any anterior, ha quedat a un sol segon de la victòria.

Tanmateix, el dur recorregut presentat per a aquesta edició 2012 fa pensar que corredors de l'estil del vencedor de l'any passat, el potent Tony Martin, tinguin poques opcions. Les bonificacions en arribades explosives com les de Vassivière i Rodez (ports de tercera) afavoreixen al perfil d'Alejandro Valverde (Movistar) que arriba motivat i en forma d'Andalusia. De la mateixa manera, el conegut port de Mendé (1a categoria) o la recuperada cronoescalada al Col d'Eze afavoreixen els escaladors.

A la cursa, que es pot seguir diàriament per Teledeporte i Eurosport2, hi participa el català Xavi Florencio (Katiuixa), que porta bon ritme de competició des del seu bon debut al Tour Down Under.

París-Niça, primera etapa (Dampierre-en-Yvelines – Saint-Rémy-lès-Chevreuse, 9,4 km CRI):

1r Gustav Erik Larsson (Vacansoleil-DCM) 11'19"

2n Bradley Wiggins (Sky) a 1"

3r Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) a 4"

4t Tejay van Garderen (BMC) a 9"

5è Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM) a 12"

(...)

144è Xavier Florencio (Katiuixa) a 1'02"

stats