Ciclisme
Esports 25/11/2011

Helena Casas (Catalunya Team) busca la classificació per a Londres 2012 lluny de la selecció espanyola

La selecció espanyola ha decidit renunciar a la velocitat per equips i l'equip Catalunya Team farà l'esforç econòmic perquè la ciclista vila-secana es pugui classificar per a les proves individuals

Albert Rabadan
2 min
La velocista catalana Helena Casas

BarcelonaDesprés de participar amb la selecció espanyola a totes les proves de Copa del Món des que va començar a comptar el rànquing olímpic, la ciclista Helena Casas tornarà a participar a la segona de la temporada 2011/12, a Cali (Colòmbia, de l'1 al 3 de desembre) amb el Catalunya Team. L'equip internacional UCI no tenia previst viatjar-hi, però les circumstàncies han fet apostar per la seva participació i la d'Itmar Esteban malgrat els forts problemes econòmics que fan que viatgin sense auxiliars.

La velocista catalana, que viu al Centre d'Alt Rendiment de Palma, ha estat treballant l'últim any i mig en l'especialització de la primera volta de la velocitat per equips, on feia parella amb la basca Tania Calvo i on esperaven classificar-se als Jocs Olímpics de Londres 2012 classificant-se entre els cinc millors equips europeus. Tanmateix, els resultats de la primera mànega de Copa del Món a Astana (Kazakhstan) ha reduït molt les seves oportunitats i ha fet decidir a la selecció espanyola a renunciar a seguir competint en aquesta prova.

D'aquesta manera, des del Catalunya Team es considera que no s'ha valorat el sacrifici de la vila-secana en treballar en l'arrencada, fent baixar així les seves prestacions en les proves individuals (esprint i keirin) i ha fet un gran esforç econòmic tot i el retard en unes subvencions per continuar donant a Casas la oportunitat de aconseguir el bitllet per Londres 2012 a través de les proves individuals.

Primera victòria internacional per Alba Díez

Malgrat els problemes econòmics que eviten poder seguir el ritme de les proves de Copa del Món com altres anys, l'equip internacional UCI català continua dotant d'experiència internacional als seus joves velocistes, com el cas d'Alba Díez, que es va estrenar el seu palmarès de victòries a l'última màniga de la Taça de Portugal al velòdrom d'Anadia. La terrassenca es va emportar els tornejos de velocitat i puntuació.

stats