Ciclisme en pista
Esports 14/10/2012

La catalana Helena Casas frega la medalla a la primera Copa del Món de la temporada de ciclisme en pista

La velocista del Catalunya Team, participant a Cali (Colòmbia) amb la selecció espanyola, ha fet un torneig molt complet en què destaca la quarta plaça a l'esprint

Albert Rabadan

BarcelonaDesprés de tancar el cicle olímpic de Londres, la temporada internacional de ciclisme en pista ha retornat amb la primera de les quatre proves de la Copa del Món a Cali (Colòmbia), on la catalana Helena Casas ha signat la millor actuació d'una velocista de l'estat espanyol, destacant el quart lloc en la prova de l'esprint.

Casas va superar els 200m llançats de la qualificació en un temps de 11"352, la cinquena millor marca, cosa que suposava un nou rècord d'Espanya, encara que no homologat. A les eliminatòries, la velocista de l'equip Catalunya Team va poder arribar fins a semifinals, i en la lluita pel bronze es va veure superada per la medallista olímpica britànica Jessica Varnish.

La de Vila-seca ha destacat també a l'altra prova de velocitat, el keirin, en què malgrat no poder accedir a la final pels sis primers llocs ha aconseguit la setena plaça guanyant la final B. I Casas encara va participar en una tercera prova, l'escratx, on va demostrar la seva habilitat acabant sisena tot i no ser la seva especialitat.