Ciclisme
Esports 24/02/2012

Ian Stannard (Sky): "Flecha és el líder natural de l'equip. Passen els anys i manté un nivell altíssim"

El ciclista d'Sky valora a l'ARA la situació de l'equip britànic per les clàssiques de llambordes, que comença dissabte amb la prova en què Flecha porta tres podis seguits

Albert Rabadan
1 min
Juan Antonio Flecha amb el mallot d'Sky per la temporada 2012

BarcelonaAquest dissabte comença a Bèlgica la temporada de les clàssiques de llambordes amb la disputa de l'Omloop Het Nieuwsblad. Un any més, el català Juan Antonio Flecha parteix entre els favorits, i és que el veterà ciclista d'Sky ja suma tres podis consecutius en aquesta prova (3r l'any 2009, guanyador el 2010 i 2n el 2011, batut en un esprint agònic).

"Flecha és el líder natural de l'equip", explica a l'ARA el seu company d'equip Ian Stannard. "Ens adaptarem al que vingui, però sortirà sent la referència", continua. Tant ell com Flecha venen de competir a les voltes de Qatar i Oman, que "segurament són la millor manera d'agafar el ritme per les clàssiques amb el calendari actual".

Stannard recorda la victòria del català a l'edició de 2010 de la cursa que enceta el popular calendari belga, la més important de la seva trajectòria i el primer gran triomf de l'equip britànic, que havia nascut aquell mateix any: "D'alguna manera ens va fer conscients del que podíem aconseguir. Els grans objectius són a l'abril [els dos monuments, Volta a Flandes i París-Roubaix], però sempre va bé començar forts".

La prova, de 200 km amb sortida i arribada a Gant, comptarà com sempre amb un últim terç d'infart on els ciclistes hauran de superar més de deu muurs i trams de llambordes ben coneguts pels aficionats. Stannard, que arriba en una gran forma de les proves àrabs (les va fer totes dues, mentre Flecha va tornar després de Qatar), no descarta aconseguir alguna victòria: "Encara sóc jove i no em poso pressa, però espero poder aprofitar oportunitats com les que he tingut els últims dos anys".

stats