GIRO

El recorregut de l'etapa ha estat clarament retallat

Antón es corona al Zoncolan i s'apropa a Contador al podi

El basc Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) aconsegueix un important triomf al dur Zoncolan amb un Contador regulador, que fins i tot augmenta l'aventatge respecte els italians

Demostrant el seu bon estat de forma, Igor Antón (Euskaltel) ha aconseguit una victòria molt important a la temuda arribada al Zoncolan. El basc, que es va donar a conèixer guanyant en una altra arribada en alt, Calar Alto a la Vuelta a Espanya de 2006, es refà així de la decepció de la temporada passada, quan va haver d'abandonar de la ronda espanyola quan era líder i amb opcions serioses d'emportar-se la seva primera volta de tres setmanes.

Si bé els 210km inicials ja havien estat retallats el vespre anterior per l'UCI al retirar el Crostis, avui s'ha hagut de reduir una mica més quan s'ha suspès el port de segona que el substituia, on hi havia un grup de tifossi amenaçant amb aturar la cursa. Per tant, s'ha arribat ràpidament a la base del Zoncolan, on Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha estat el primer dels favorits a moure's.

El català, a qui afavoreixen unes rampes d'aquest estil, ha anat de més a menys, i ha estat atrapat per Antón i el grup que contraatacava, amb Contador i Scarponi. A partir d'aquí, l'italià ha anat cedint, mentre darrere sobretot Vincenzo Nibali (Liquigas), però també Denis Mentxov (Geox-TMC), anaven clarament en un rendiment ascendent. Antón ha estat el més valent i ha mantingut un petit aventatge amb el grup del líder que ha augmentat considerablement els últims quilòmetres.


Giro d'Itàlia, (Lienz, Àustria-Zoncolan, 165km aproximats després dels canvis en el recorregut):

1r Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) 5h04'26”

2n Alberto Contador (Saxo Bank) a 33”

3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 39”

4t Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 1'10”

5è Denis Mentxov (Geox-TMC) a 1'20”

(…)

11è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'24”

81è Josep Jufré (Astana) a 14'54”

115è Albeto Losada (Katiuixa) a 17'41”

 

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 54h45'45”

2n Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 3'20”

3r Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 3'21”

4t Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 4'06”

5è John Gadret (Ag2r) a 5'23”

(…)

11è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 7'29”

65è Alberto Losada (Katiuixa) a 1h03'36”

101è Josep Jufré (Astana) a 1h30'51”