Giro d'Itàlia
Esports 15/05/2012

Joaquim 'Purito' Rodríguez fa de les seves a Assís i ja és líder del Giro d'Itàlia

El català de Katiuixa ha guanyat l'etapa en el final en pujada a Assís i gràcies als 20 segons de bonificació ha superat Ryder Hesjedal i ara lidera la general

Albert Rabadan
1 min
'Purito' celebra el seu triomf a Assisi i es vesteix amb la 'maglia rosa'

BarcelonaTothom l'esperava i no ha fallat. Com a la setmana inicial de la passada Vuelta a Espanya o a la Fletxa Valona d'enguany. Joaquim Rodríguez (Katiuixa) és el millor ciclista del món en finals explosius en grans pendents i avui ha aprofitat aquestes qualitats per guanyar la desena etapa del Giro d'Itàlia i aconseguir, així, col·locar-se al capdavant de la classificació general.

Purito, que ja havia atacat el dia anterior, ha mantingut la calma en la primera de les pujades que hi ha hagut en els darrers quilòmetres, on corredors com Tom Jelte Slagter (Rabobank) ho ha intentat. En canvi, quan s'ha arribat a la rampa final d'Assís, el seu company Dani Moreno ha pres el ritme del grup dels favorits per començar a endurir la rampa final. El català ha estat atent a totes les rodes que es destacaven en els últims metres i ha fet un atac a 200 metres del final que ningú ha pogut seguir.

stats