Ciclisme
Esports 10/09/2012

Joaquim Rodríguez: "Ara només em val guanyar-ne una de gran"

El ciclista de Parets creu que després de tres podis, "ha d'arribar la victòria", assegura que té molta confiança en el Mundial de Limburg i reconeix que en l'etapa clau de La Vuelta, Katiuxa "va fallar"

Efe
2 min
El Purito durant l'ascens a 'La Bola del Mundo'

Parets del VallèsJoaquim 'Purito' Rodríguez, després del seu recent tercer lloc en la Vuelta a Espanya, ha assegurat que en el futur només li val el primer calaix del podi en una prova gran. "He de mirar amb lupa els recorreguts de Giro, Tour i Vuelta. Ja és el tercer podi de la meva carrera i ara només em val guanyar-ne una de gran", ha declarat Rodríguez en l'homenatge que li han fet al seu poble natal, Parets del Vallès.

El ciclista català no ha confirmat la seva intenció de disputar el Tour de França la temporada que ve, ja que prefereix estudiar els recorreguts que més l'afavoreixin, conscient que encara que ha millorat, no és un "superespecialista" en contrarellotge.

Joaquim Rodríguez ha repassat la seva actuació a la Vuelta a Espanya, que va liderar durant bona part de les tres setmanes, i ha assumit que van cometre errors en l'etapa amb final en Fuente Dé, que va situar Alberto Contador al capdavant de la classificació general.

"Saxo Bank va fer una tàctica perfecta. Nosaltres vam tenir errades. No cal amagar-se, ens vam equivocar en un parell d'ocasions en aquesta etapa, i en ciclisme qui s'equivoca la paga", ha comentat el Purito.

El ciclista de Katiuxa ha subratllat que va ser molt dur trobar-se companys d'equip plorant a les habitacions, perquè "ho havíem perdut tot" i va ser "un cop molt gran", però ho va assumir ràpidament perquè l'endemà havia de sortir a pedalejar.

Rodríguez ha subratllat que ha demostrat que pot guanyar una gran volta, després d'aconseguir aquesta temporada un tercer lloc a la Vuelta i un segon al Giro d'Itàlia, a 16 segons del canadenc Ryder Hesjedal. "Les sensacions que hem tingut han estat molt bones. Tard o d'hora ha d'arribar la victòria", ha dit un optimista Rodríguez.

Ara els seus objectius més pròxims són el Mundial de Limburg i acabar com a primer classificat de la classificació UCI World Tour, el que té a l'abast.

"Espanya porta un equipàs al Mundial, arribem tots molt bé. La Vuelta ha estat dominada per corredors d'aquí i és un circuit que coneixem tots, es puja el Cauberg. Estic molt mentalitzat i ja sé el que és tenir medalla en un mundial", ha indicat el Purito, un dels principals candidats a la victòria en aquesta prova.

stats