Ciclisme
Esports 11/09/2012

Joaquim Rodríguez i Flecha, els dos catalans seleccionats pel mundial de ciclisme

Purito, bronze l'any 2009, haurà de compartir lideratge en una selecció espanyola plagada d'estrelles com el tricampió mundial Óscar Freire, Valverde o Contador

Albert Rabadan
2 min
El Purito durant l'ascens a 'La Bola del Mundo'

BarcelonaEl seleccionador espanyol José Luis De Santos ha fet pública aquest dimarts la llista de nou ciclistes professionals que viatjaran als Països Baixos pel mundial de Limburg, que tindrà la seva prova estrella, el fons en ruta masculí, el diumenge 23 de setembre a Valkenburg. Joaquim Rodríguez (Katiuixa) i Joan Antoni Flecha (Sky) són els dos ciclistes catalans que en formen part.

Després de dos anys de recorreguts favorables per l'arribada a l'esprint, el mundial d'enguany comptarà amb la famosa cota del Cauberg dos quilòmetres abans de la meta, la qual cosa afavoreix les opcions de ciclistes més explosius en pujades com el mateix Purito, medallista l'any 2009 en el dur circuit de Mendrisio. Tanmateix, el català tindrà una forta competència dins el combinat espanyol, en què hi ha el tricampió mundial Óscar Freire en l'any de la seva retirada i els dos primers classificats a la recent Vuelta a Espanya, Alberto Contador i Alejandro Valverde.

Jonathan Castroviejo, Pablo Lastras i Dani Moreno completen l'equip en un paper més de treballadors, mentre que la novena plaça queda penjant. Segons les evolucions de la recuperació de les caigudes de Samuel Sánchez, l'excampió olímpic asturià serà qui participarà, o si no serà substituït pel seu company d'equip a Euskaltel Egoi Martínez. Per De Santos, és un grup amb què es pot "aspirar a tot", però no es vol carregar el favoritisme, que deixa sobre les seleccions de Bèlgica i Itàlia.

El cert és que, tenint en compte els precedents, es fa difícil establir una jerarquia dins d'una selecció plena d'estrelles que podrien ser líders en la resta de seleccions. El final al Cauberg és gairebé clavat al de la clàssica Amstel Gold Race, en què Joaquim Rodríguez va ser 2n la temporada passada i enguany Freire va estar a 200m de guanyar després d'atacar en solitari un grapat de quilòmetres abans. La carretera acabarà col·locant a cadascú al seu lloc, si no és que ja hi ha hagut pactes entre corredors.

stats