Ciclisme
Esports 23/05/2012

Joaquim Rodríguez surt al Giro d'Itàlia amb una cinta en memòria de Xavi Tondo

Aquest dimecres fa un any de la mort del ciclista català. Els ciclistes, entre els quals Beñat Intxausti, el company que va viure l'accident, han guardat un minut de silenci

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez a la sortida de la dissetena etapa del Giro 2012 amb una cinta de record a Xavi Tondo

BarcelonaEl líder del Giro d'Itàlia, el català Joaquim Rodríguez, ha sortit a defensar la seva maglia rosa a la dissetena etapa amb una cinta negra al seu braç dret en record a Xavi Tondo en complir-se avui el primer primer any de la mort del ciclista vallenc. El Purito ja li havia dedicat a seu amic la seva primera victòria després de l'accident al passat critèrium de Dauphiné, dirigint un "va per tu" cap al cel en creuar la meta.

Tondo va patir un accident mortal el 23 de maig de l'any passat quan estava de concentració a Sierra Nevada per preparar el seu debut al Tour de França. Ho feia amb l'equip Movistar, el que li havia donat la oportunitat més important d'una carrera creixent però llastrada per lesions i marcada pel pas en equips modestos que va anar fent més grans a base de victòries, treball i una actitud, tant esportiva com vital, que encara recorda el pilot professional, que avui l'ha volgut recordar amb un minut de silenci.

Justament el company que va presenciar l'accident amb el cotxe a la porta del garatge, Beñat Intxausti, està corrent en aquest Giro, i ho està fent millor que mai (és 7è a la general a 1'42"). El basc explicava en una recent entrevista a VeloNews.com que des de llavors va passar un temps en estat de xoc "terrible, inimaginable" que li va dificultar reprendre els entrenaments amb el record de la mort del català. Avui correrà amb un record a Tondo a la bicicleta, com tot l'equip navarrès.

stats