Giro d'Itàlia
Esports 22/05/2011

Joaquim Rodríguez aposta pels triomfs d'etapa al Giro d'Itàlia

El “Purito” Rodríguez (Katiuixa) afronta l'etapa reina i l'última setmana de Giro d'Itàlia amb voluntat d'emportar-se una etapa després de punxar en la seva aposta per la general

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaSegons recull el portal Biciciclismo.com, el vallesà Joaquim Rodríguez (Katiuixa) intentarà guanyar "almenys una etapa" en el que queda de Giro d'Itàlia després de veure que el seu objectiu de lluitar per la general ja no és realista. El número 1 de la classificació UCI de 2010 va ser el primer a provar sort amb un atacat al Zoncolan, però va ser atrapat ràpidament i ara és onzè a la general, a 7 minuts i 29 segons del líder Alberto Contador.

"He atacat de lluny perquè tenia marge de temps", però el moviment del vencedor, Igor Antón (Euskaltel) no va trigar a arribar. "Ara no té sentit esperar fins al final a roda d'uns corredors que sé que són superiors", explica. "Intentaré atacar de lluny", i ho farà amb una mica més de confiaça a la darrera setmana ja que "en els últims dies m'he sentit una mica millor".

Abans del dia de descans, als corredors els espera aquest diumenge l'etapa reina del Giro, amb més de 6000m de desnivell positiu acumulat durant els 229km que separen Conegliano del port de Gardeccia. Per a molts és l'etapa més dura mai dissenyada i inclou 5 colls de muntanya, entre ells la Cima Coppi (el port més alt de cada edició de la corsa rosa), el Passo Giau.

stats