Vuelta a Espanya
Esports 29/08/2012

Joaquim Rodríguez manté el liderat de la Vuelta per un sol segon després d'una gran crono

El català ha signat una gran actuació en el seu taló d'Aquil·les i no cedeix el mallot vermell davant Contador. El suec Fredrik Kessiakoff s'emporta l'etapa

Albert Rabadan
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez segueix sent el líder de la Vuelta després de la contrarellotge individual

BarcelonaJoaquim Rodríguez ha estat capaç de mantenir-se líder de la Vuelta a Espanya en els 39,4 km de contrarellotge amb final a Pontevedra. El català de Katiuixa havia de perdre menys d'un minut respecte a Alberto Contador, i ho ha aconseguit per un sol segon en una actuació que demostra les seves millores en l'especialitat. El suec Fredrik Kessiakoff (Astana), que ja havia guanyat una gran crono aquesta temporada a la Volta a Suïssa, ha estat el guanyador d'etapa.

Al primer punt intermig, col·locat després de 13 km gairebé totalment plans, Alberto Contador tenia el millor temps, a dos segons de Kessiakoff i a quatre del seu rival directe per la lluita per la general, el britànic Chris Froome. Joaquim Rodríguez cedia 39 segons en el seu pitjor terreny, mentre que Valverde, amb un rendiment bastant similar, se'n deixava 31.

El suec ja ha tornat a recuperar el lideratge en el punt cronometrat a dalt del port de Monte Castrove, de tercera categoria. Tots els favorits han aprofitat el seu potencial escalador per buidar-se i han estat entre els deu primers en el parcial, amb una remuntada especialment notable del Purito, que de la 29a plaça ha passat a la vuitena, a uns 54 segons de Contador, que li permetien mantenir el mallot de líder.

I així ho ha confirmat a la línia de meta, a la qual ha arribat 7è, a un minut i setze segons de Kessiakoff. Contador no ha pogut remuntar el temps del suec a la baixada final. Com tampoc ho ha fet Chris Froome, que ha demostrat no estar al nivell del Tour de França. Alejandro Valverde, quart, també ha signat una gran crono i deixa així un escenari molt disputat entre els quatre favorits.

stats