Giro d'Itàlia
Esports 20/05/2012

Joaquim Rodríguez reconquereix la 'maglia rosa' per la porta gran a l'arribada a Pian dei Resinelli

Matteo Rabottini (Farnese Vini) guanya a la segona arribada en altura alpina després del dia sencer escapat, amb el català Losada també combatiu

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Rodríguez, de nou amb la 'maglia rosa'

BarcelonaMatteo Rabottini (Farnese Vini) s'ha endut una merescuda victòria d'etapa a la quinzena etapa del Giro d'Itàlia després d'estar escapat en solitari en els quatre ports de muntanya de la jornada. L'italià ha sabut regular l'avantatge que havia tingut abans d'entrada malgrat els grans moviments que hi han hagut des del primer port. Tot, en un dia de constant pluja que ha arrodonit un escenari èpic.

Al Valico di Valcava, a 70 km de meta, s'ha format un numerós grup perseguidor on hi destacava l'exguanyador de la corsa rosa Damiano Cunego (Lampre-ISD), que s'ha arribat a col·locar de líder de la general virtual, acompanyat d'altres ciclistes de gran importància tàctica en els equips dels favorits com el català Alberto Losada (Katiuixa), que ha acabat demostrant ser el més fort al port final. Amb el ritme de Liquigas-Cannondale, amb tot, s'han mantingut les diferències sense fer saltar l'alarma.

Els grans moviments han arribat a Pian dei Resinelli, quan el grup de Cunego s'ha desintegrat per l'esforç acumulat i pilot dels favorits ja era molt reduït. Ivan Basso i Michele Scarponi, els principals favorits locals, han estat els primers ha moure's a uns 3 quilòmetres pel final, i han provocat el patiment del líder, Ryder Hesjedal. Tanmateix, l'únic que ha demostrat suficient superioritat ha estat el 'Purito', que amb un gran atac al darrer quilòmetre ha arribat fins al cap de cursa.

Un cop superat el seu company i amic Alberto Losada, que era l'últim resistent del grup perseguidor i ha acabat en un notable tercer lloc a l'etapa, Joaquim Rodríguez ha arribat a l'alçada de Rabottini, l'heroi del dia. El ciclista de Farnese Vini l'ha aconseguit seguir en els últims 400 metres malgrat el fort ritme del català, que volia guanyar el màxim de segons possibles (ja treu mig minut a Hesjedal i més d'un minut a la resta), i a la darrera corba l'ha superat fer fer-se amb una gran victòria.

Giro d'Itàlia, quinzena etapa (Busto Arsizio-Pian dei Resinelli, 169 km):

1r Matteo Rabottini (Farnese Vini) 5 h 15'30"

2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

3r Alberto Losada (Katiuixa) a 23"

4t Sergio Luis Henao (Sky) a 25"

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 25"

Classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 65 h 11'07"

2n Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 30"

3r Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 1'22"

4t Paolo Tiralongo (Astana) a 1'26"

5è Roman Kreuziger (Astana) a 1'27"

stats