Ciclisme
Esports 29/09/2012

Joaquim Rodríguez tanca la temporada amb un històric triomf a Llombardía

El 'Purito', que s'ha endut d'aquesta manera el seu primer "monument", serà per segon cop el millor ciclista de la temporada segons el rànquing UCI WorldTour

Albert Rabadan
1 min
Purito Rodríguez, després de guanyar el Giro de Llombardia

BarcelonaEl ciclista català Joaquim Rodríguez ha tancat aquest dissabte una temporada de somni amb un triomf històric al Giro de Llombardía. El de Katiuixa, que havia estat tercer l'any anterior, ha sumat d'aquesta manera els punts suficients per superar el vencedor del Tour de França Bradley Wiggins al capdavant de la classificació mundial de l'UCI WorldTour. És el segon cop que ho aconsegueix, després de l'any 2010.

El Purito s'ha escapat amb un potent atac a Vila Vergano, l'última escalada de la jornada, i ha pogut arribar en solitari a la meta de Lecco. El seu company d'equip, el santjustenc Alberto Losada, ha fet un treball excepcional de control de la cursa en els quilòmetres anteriors, tot i venir de l'escapada del dia. Samuel Sánchez i Rigoberto Urán han completat el podi.

Rodríguez ha trencat totes les barreres en aquest 2012. Ha pujat dos cops al podi d'una gran volta, amb el segon lloc al Giro d'Itàlia i el tercer a la Vuelta a Espanya. Va ser capaç d'estrenar el seu palmarès en una gran clàssica de primavera després de molts podis amb la Fletxa Valona i, aquest últim cap de setmana de setembre, ha aconseguit un dels cinc monuments (les proves històriques de Sanremo, Roubaix, Flandes, Lieja i Llombardía). És el segon català en aconseguir-ho després de les dues Milà-Sanremo de Miquel Poblet.

stats