Vuelta a Espanya
Esports 30/08/2012

Joaquim Rodríguez suma la seva segona etapa a la Vuelta i torna a esgarrapar segons als perseguidors

El català torna a demostrar la seva potència a les dures rampes del Mirador de Ézaro i amplia els estrets marges que havia deixat la contrarellotge de Pontevedra

Albert Rabadan
1 min
'Purito' Rodríguez ha sumat la seva segona victòria en una etapa de La Vuelta

BarcelonaJoaquim Rodríguez ha tornat a demostrar per què és considerat l'escalador amb els millors metres finals del món i ha sumat la seva segona etapa en aquesta edició de la Vuelta a Espanya. D'aquesta manera, el català, que el dia anterior havia mantingut el mallot de líder per un sol segon respecte d'Alberto Contador, s'ha aprofitat de la seva explosivitat i les bonificacions per ampliar el marge, que ja és de 13 segons amb el madrileny, de 51 amb Chris Froome i de més d'un minut amb Alejandro Valverde.

El gran grup s'ha aproximat al port final del temible Mirador de Ézaro (2 km a més del 14% de desnivell mitjà) a un elevat ritme per caçar els quatre escapats, especialment pel treball dels equips Katiuixa i Movistar. Un cop arribats al port, el basc Igor Antón ha estat el primer a atacar, però s'ha vist sorprès pel primer moviment del Purito just abans del tram més dur, d'un 29%, que ha facilitat que el català i Alberto Contador marxessin junts.

Rodríguez ha aprofitat el ritme de Contador, que ha volgut deixar enrere Chris Froome en l'últim quilòmetre, per mantenir-se a roda i tornar a exhibir-se amb un atac en els últims metres, que li dóna el segon parcial d'aquesta edició i un marge molt valuós al capdavant de la general.

stats