Dauphiné Liberé
Esports 06/06/2011

Joaquim Rodríguez fa tard i és superat per Van den Broeck a la primera arribada en alt de Dauphiné

Un atac a l'últim quilòmetre del “Purito” a l'arribada en un port no ha estat suficient per atrapar a Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto), 5è al passat Tour

Albert Rabadan
2 min

Barcelonap { margin-bottom: 0.21cm; }

De res ha servit avui el treball dels diferents equips, tant de Rabobank per intentar defensar el liderat de Lars Boom, com de BMC, a l'arribada en alt de segona categoria, a Saint-Pierre-de-Chartreuse, que ha fet més diferències de les previstes. Allà, el talentós Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) s'ha endut la que és, sorprenentment, la seva primera victòria després de la semi-professional Zellik-Galmaarden l'any 2003.

Quan l'escapada del dia ha estat atrapada, el belga no ha dubtat a atacar des de la base del port, d'uns set quilòmetres, portant així a la seva roda a Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad), que ve de signar la desena plaça al Giro d'Itàlia, i del campió francès Thomas Voeckler (Europcar). Tots dos han cedit abans d'arribar al tram més pla de l'ascens, on Van den Broeck ha aprofitat per agafar el seu màxim avantatge gràcies a la indecisió d'un grup d'on s'hi anaven quedant noms reconeguts com Robert Gesink.

Quan semblava que ja tenia el triomf assegurat, el català Joaquim Rodríguez ha calculat la seva distància i ha atacat dins de l'últim quilòmetre amb prou convicció com, per exemple, fer cedir a Alexandre Vinokúrov (Astana) en la persecució, tot i que el kazakh ha acabat prenent el liderat. Tanmateix, li han faltat sis segons i d'aquesta manera segueix sense aconseguir una etapa que porta perseguint des del Giro d'Itàlia, on també hi va estar aprop sense sort.

Critèrium de Dauphiné, primera etapa (Albertville–Saint-Pierre-de-Chartreuse, 144km):

1r Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) 3h36'42”, 2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 6”, 3r Cadel Evans (BMC) a 7”, 4t Alexandre Vinokúrov (Astana) a 7”, 5è Nicolas Roche (Ag2r) a 7” (…) 31è Juan Antonio Flecha (Sky) a 58”

Classificació general provisional:

1r Alexandre Vinokúrov (Astana) 3h43'09”, 2n Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a 5”, 3r Cadel Evans (BMC) a 7”, 4t Bradley Wiggins (Sky) a 11”, 5è Edvald Boasson Hagen (Sky) a 13” (…) 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 23”, 21è Juan Antonio Flecha (Sky) a 1'04”

stats