CICLISME
Esports 22/04/2011

A la tercera pot anar la vençuda

Philippe Gilbert s'ha mostrat molt superior en les victòries a la Amstel Gold Race i la Fletxa Valona, però Joaquim Rodríguez intentarà superar-ho per fi a la Lieja-Bastogne-Lieja

Albert Rabadan
2 min
Joaquim "Purito" Rodríguez celebra el lideratge.

BarcelonaSi bé un quist al genoll havia fet que les coses no comencessin com esperava a Joaquim Rodríguez, el corredor de Katiuixa està firmant un abril més que bo. En aquest mes es disputen les proves que tan bé s'adapten a les seves possibilitats, i ha complert des del primer moment. Ni més ni menys que guanyant la primera etapa de la Volta al País Basc, on va ser tres dies líder i tan sols una contrarellotge el va treure del top 10 a la general.

Tot seguit, les clàssiques de cotes, el seu primer objectiu a la temporada abans del Giro d'Itàlia. S'hi ha presentat amb menys rodatge que la majoria, però els seus resultats han estat millors que mai. En primer lloc, amb una segona plaça a la Amstel Gold Race, que ha resultat la millor posició espanyola en la història de la prova, i després repetint el mateix segon lloc del podi, que també aconseguí l'any passat, a la Fletxa Valona.

Un Gilbert imbatut en les darreres setmanes

Qui l'ha superat en totes dues ocasions ha estat Philippe Gilbert (OmegaPharma-Lotto). El való va respondre amb una força explosiva a l'atac d'en Purito durant el Cauberg per repetir victòria a la cursa de la cervesa, mentre que al mur d'Huy, el final emblemàtic de la Fletxa Valona, va ser ell qui va prendre la iniciativa. Un moviment sorprenent quan sempre s'ha vist aquella arribada més per a escaladors i no tant per a classicòmans com Gilbert.

Però no ens hauríem d'estranyar tant si veiem el seu increïble inici d'any, amb victòries a la Strade Bianche, una etapa de la Tirrena-Adriàtica o el tercer lloc a la Milà-Sanremo. I, centrant-nos en una setmana abans d'aquestes clàssiques de les Ardenes, amb un domini aclaparador a la Fletxa Brabançona. Comptant aquest, es presentarà a la sortida de la Lieja-Bastogne-Lieja, el quart Monument, amb tres triomfs consecutius. A més, la cursa que sempre ha somiat.

Dues grans absències catalanes

El moment històric pel ciclisme català, tanmateix, comptarà amb dues baixes sensibles per acompanyar a Joaquim Rodríguez. Primerament, la ja sabuda de Xavier Florencio (Geox-TMC), que està recuperant-se d'una tendinitis rotuliana des d'inicis de març, i ara s'hi suma la més que probable de Xavier Tondo (Movistar). El vallenc, que venia de guanyar la Volta a Castella i Lleó, ha estat víctima d'un còlic nefrític i en principi es prendrà un descans i reapareixerà de cara al Tour de França.

stats