CICLISME
Esports 17/03/2011

"Purito" Rodríguez no podrà defensar el títol a la Volta Catalunya

El ciclista català està sent sotmès a un tractament amb antiinflamatoris per reduir un quist que se li va formar en el cap del fèmur de la cama esquerra

Redacció
2 min
El ciclista català Joaquím "Purito" Rodríguez

BarcelonaEl ciclista català Joaquín "Purito" Rodríguez (Katusha), número 1 de la classificació de la UCI, no podrà prendre la sortida de la Volta Catalunya que començarà dilluns vinent ja que està sent sotmès a un tractament amb antiinflamatoris per reduir un quist que se li va formar en el cap del fèmur de la cama esquerra.

"Purito", vencedor de l'edició de 2010, ha renunciat a defensar el títol d'acord amb els tècnics de l'equip Katusha després d'una discreta actuació en la recent Tirreno-Adriàtica, a Itàlia.

"Primer vaig sentir molèsties i després ja va passar a ser un dolor cada vegada més intens. Dues setmanes abans de la cursa italiana vaig visitar al doctor Casañas, a la Clínica Teknon de Barcelona. A les radiografies ja es va veure alguna cosa i a la ressonància magnètica es va confirmar l'existència del quist ", ha revelat el ciclista català.

El líder de l'esquadra russa va explicar que el tractament li provoca retenció de líquids, la qual cosa li ha produït un augment de pes, 62 quilos, en l'esmentada cursa dels dos mars, lluny dels 59 habituals.

"En els ports llargs, que es pugen a ritme aguantava amb els millors, però en els curts de desnivells més pronunciats se'm s'inflaven les cames i no podia arribar el meu llindar. Veient que no podia disputar, em vaig prendre la cursa com a preparació, com entrenaments de qualitat ", ha explicat el de Parets del Vallès, des de la ciutat italiana d'Etna, on es troba concentrat amb el seu equip.

La decisió de no prendre la sortida a la Volta no ha estat fàcil de prendre. "Em feia una gran il·lusió defensar la meva victòria de l'any passat, però en aquestes circumstàncies i seguint els consells dels metges, el més sensat és que segueixi amb la medicació i els entrenaments fins a la setmana que ve", ha dit Purito.

El vencedor del Rànquing UCI 2010 romandrà a Itàlia fins a finals del mes de març, després tornarà a casa per prendre la sortida al GP Indurain i seguir amb la Volta al País Basc.

stats