Giro d'Itàlia
Esports 08/05/2013

John Degenkolb guanya la cinquena etapa del Giro d'Itàlia

L'esprintador alemany d'Argos-Shimano, guanyador de cinc etapes a la passada Vuelta, s'exhibeix amb un llarg esforç en solitari després d'una caiguda al pilot

Albert Rabadan
1 min
John Degenkolb

BarcelonaLa cinquena etapa del Giro d'Itàlia presentava un final selectiu per a esprintadors resistents, i el guió s'estava complint fins que una caiguda al darrer quilòmetre ha canviat l'escenari. Això no ha evitat que un dels favorits, l'alemany John Degenkolb (Argos-Shimano) s'endugués l'etapa, però en solitari.

El port de quarta categoria de Montescaglioso, coronat a uns 20 km de la línia de meta, ha fet cedir respecte el ritme del gran grup a Mark Cavendish, entre altres homes ràpids. Tanmateix, un grapat d'ells com els locals Elia Viviani o Sacha Modolo han aconseguit mantenir-s'hi i els seus equips resistien els atacs finals.

Tanmateix, una caiguda a l'últim quilòmetre, amb l'asfalt mullat, ha fet quedar en solitari al jove Marco Canola (Bardiani), que preparava l'arribada per Modolo. John Degenkolb, el més hàbil evitant la caiguda, ha sortit a perseguir-lo i ha regulat a la perfecció l'esforç fins a alçar els braços.

"El meu llançador també ha caigut i al veure Viviani darrere he anat a per totes per atrapar l'home de Bardiani", ha explicat posteriorment el guanyador de cinc etapes a la passada Vuelta a Espanya. Per la seva banda, l'italià Luca Paolini (Katiuixa) manté el lideratge a la general, que no pateix canvis rellevants.

stats