Mundials de ciclisme
Esports 23/09/2011

Jordi Simón ha d'abandonar en el doblet francès del mundial de ciclisme sub-23

Arnaud Démare i Adrien Petit signen un preciós doblet en una prova en què el ciclista català ha patit un accident i ha abandonat al veure que no enganxaria

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl mundial de ciclisme sub-23 ha acabat amb color francès gràcies al doblet protagonitzat pel joveníssim Arnaud Démare (1991), que s'ha endut el títol, i el ciclista de Cofidis Adrien Petit, que tot i haver-lo llançat ha tingut prou força com per mantenir-se a roda del seu company en la incòmoda recta de meta (amb percentatges d'un 5%) i assegurar així la doble medalla pels bleus.

Démare, que correrà l'any que ve a professionals amb la FDJ, tanca d'aquesta manera una temporada en què s'ha consolidat com el millor esprintador de la categoria en una cursa molt controlada pels australians, que al final han fallat en els darrers metres. El britànic Andrew Fenn ha completat el podi en l'esprint de més de 80 corredors que fa presagiar un desenllaç semblant a la prova de diumenge pels professionals.

Aberasturi, l'opció espanyola sense Simón

El català Jordi Simón ha hagut d'abandonar a quatre voltes pel final en xocar contra un auxiliar, cosa que l'ha fet veure que ja no podia recuperar la distància perduda en un circuit tan pla després de reparar l'avaria causada. D'aquesta manera, el ràpid Jon Aberasturi, que ha aconseguit una victòria professional enguany amb Orbea, ha centrat les opcions espanyoles i ha signat la tretzena posició a l'esprint final.

stats