CICLISME
Esports 04/09/2011

El ciclista català Jordi Simón lidera la selecció espanyola pel Tour de l'Avenir

També participarà a la prova més important del ciclisme sub23 internacional el castellonenc Víctor Cabedo, que correrà l'any que ve amb Euskaltel-Euskadi

Albert Rabadan
2 min
Selecció espanyola pel Tour de l'Avenir 2011, amb el català Jordi Simón a la dreta

BarcelonaDes d'aquest diumenge 4 de setembre fins el pròxim dissabte dia 10 es disputarà a França el Tour de l'Avenir, la prova més important del calendari ciclista sub23 internacional. Aquesta prova per etapes, considerada el Tour de França dels joves -de fet és organitzada per la mateixa empresa, ASO-, té en el seu palmarès corredors que han acabat triomfant en grans voltes com Miguel Indurain (1986) o Denis Mentxov (2001).

La selecció espanyola, formada per sis integrants, té a les seves files un català: Jordi Simón. El ciclista de Navàs, que farà 21 anys aquest pròxim dia 6, ha signat una temporada amb grans actuacions, no tan sols per les seves quatre victòries al calendari amateur espanyol, sinó pel seu gran rendiment a proves internacionals de la categoria, com un setè lloc a l'europeu o una victòria d'etapa a la Volta internacional a Madrid, on va acabar cinquè a la general.

Simón, que s'ha preparat a consciència la prova amb una concentració en altura, espera poder assegurar-se un equip professional per la temporada vinent. De fet, arriba pel bon camí, perquè des de l'agost ha corregut com stagiaire (un contracte a prova) per l'equip professional del Caja Rural a proves com la Volta a Burgos, i les seves destacables actuacions ja l'han acostat a diversos equips.

Qui sí que té un contracte assegurat és Víctor Cabedo. El castellonenc, guanyador enguany d'una etapa de la Volta a Astúries, correrà el 2012 amb l'Euskaltel-Euskadi, un equip restringit per estatuts a ciclistes bascos o formats al País Basc. En el seu cas, Cabedo ha passat per tots els equips de formació de la Fundació Euskadi (Seguros Bilbao i Orbea), i espera convèncer a l'afició basca amb un bon resultat en aquest Tour de l'Avenir.

Justament els corredors bascos són qui més alegries han donat a la selecció espanyola en els últims anys. Mikel Landa, que ja s'ha emportat aquest any l'etapa reina de la Volta a Burgos, va ser cinquè a la general de l'any passat, i Jonathan Castroviejo va ser capaç de guanyar una etapa al Tour de l'Avenir de 2009. Enguany, ciclistes de tots els països centraran els seus esforços en desbancar el colombià Nairo Quintana, vencedor de l'any passat.

stats