CICLISME
Esports 30/06/2011

Katiuixa fa història amb un equip plenament rus al Tour de França

L'equip dirigit per Andrei Txmil no ha portat "Purito" i compleix el somni de presentar-se al Tour amb nou corredors russos

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez 'Purito', guanyador de la sisena etapa de la Dauphiné.

BarcelonaQuan, a l'inici de temporada, Joaquim Rodríguez anunciava que renunciava al Tour de França perquè es prepararia pel Giro d'Itàlia, es va parlar d'un recorregut que afavorien les possibilitats de victòria del català. Tanmateix, s'hi amagava l'oportunitat de complir un somni des de la creació de l'equip Katiuixa: portar al Tour de França un equip format 100% per ciclistes russos.

Finalment, tal i com estava previst, Purito va participar a la prova italiana amb una més que notable cinquena posició a la classificació general final i l'equip dirigit per l'ex-ciclista Andrei Txmil arriba a la Grande Boucle amb tot de russos, entre els que hi destaca Vladimir Karpets per intentar fer una bona general i la revelació Denis Galimzyanov pels esprints.

El primer, l'ex-corredor de Caisse d'Epargne, ha valorat aquesta fita a la presentació del Tour al coliseu de Puy du Fou com un fet "molt bo per l'equip i pel país".

stats