Giro d'Itàlia
Esports 28/05/2011

Kiryienka signa una gran exhibició amb Tondo a la memòria

El bielorús Vasili Kiryienka (Movistar) ha guanyat el pols amb els favorits escalant Finestre i Sestrière i ha pogut dedicar un triomf rotund a Xavi Tondo, com l'equip desitjava

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaVasili Kiryienka (Movistar) ha dominat totalment la darrera etapa de muntanya del Giro d'Itàlia. El bielorús s'ha escapat poc després del quilòmetre 40, així que ha estat 200 km en primer lloc fins a meta, superant els colls de Finestre, que conté 7 quilòmetres de terra, i Sestrière, on acabava l'etapa i ha pogut arribar en solitari.

Un nombrós grup arribava a peus del Finestre, entre ells el català Josep Jufré (Astana), però el fet més important ha estat la gran pujada de Kiryienka, que ha coronat amb un minut més d'avantatge del que havia iniciat. Entre els favorits, el veneçolà José Rujano (Androni) s'ha volgut refer de la desfeta d'ahir rememorant el seu triomf en aquesta etapa l'any 2005, i s'ha escapat des de l'inici. Per la seva banda, el moviment de Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha acabat de seleccionar el grup de favorits i ha fet patir Vincenzo Nibali (Liquigas), tot i que ha pogut enllaçar fàcilment al descens.

Purito ho ha intentat de nou un cop arribats a Sestrière, i en aquesta ocasió sí que ha pogut agafar distància i ha pogut pujar fins al cinquè lloc a la general. Denis Mentxov (Geox) també ha demostrat anar de menys a més en aquest Giro amb un atac i Scarponi (Lampre) s'ha intentat assegurar la segona plaça, mentre Kiryienka arribava a meta senyalant el mallot del seu equip i apuntant cap al cel, recordant que aquesta memorable victòria de tot l'equip anava per Xavi Tondo.

Giro d'Itàlia, vintena etapa (Verbania-Sestrière, 242km):

1r Vasili Kiryienka (Movistar) 6h17'03", 2n José Rujano (Androni Giocatolli) a 4'43", 3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 4'50", 4t Carlos Betancourt (Acqua&Sapone) a 5'31", 5è John Gadret (Ag2r) a 5'54" (...) 16è Josep Jufré (Astana) a 8'46", 92è Alberto Losada (Katiuixa) a 32'50"

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 83h34'25", 2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 5'18", 3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 6'14", 4t John Gadret (Ag2r) a 7'49", 5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 9'27" (...) 55è Alberto Losada (Katiuixa) a 2h04'43", 75è Josep Jufré (Astana) a 2h30'55"

stats