Ciclisme
Esports 20/10/2012

Lance Armstrong: "Han sigut dues setmanes difícils"

El ciclista va aprofitar una gala de la fundació Livestrong a Austin (Texas) per trencar el seu silenci després de les últimes acusacions de dopatge contra ell per part de l'Agència Antidopatge dels Estats Units

Ara
1 min
Lance Armstrong durant una conferència a Nova York

BarcelonaLance Armstrong, immers en un escàndol de dopatge, ha trencat el seu silenci. Ho ha fet en una gala de la seva fundació Livestrong a Austin (Texas) per celebrar el seu 15è aniversari. "Han sigut dues setmanes interessants. Difícils per a mi, la meva família, els meus amics i la meva fundació", ha assegurat el ciclista.

És el primer cop que Armstrong parla en públic després que l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), fes públic un informe per acusar-lo de participar amb el "programa de dopatge més sofisticat, professionalitzat i exitós" en la seva etapa al US Postal. Dilluns, la Unió Ciclista Internacional decidirà quina és la sanció que imposa al ciclista, que podria perdre els set Tours de França.

El corredor, en un discurs molt emotiu, va assegurar que en altres moments de la vida ha estat "millor, però també pitjor". L'acte, centrat en la lluita contra el càncer, va servir per reforçar la imatge d'Armstrong com a supervivent. "No ens aturarem. Seguirem movent-nos cap endavant. I continuarem servint als 28 milions de persones al món que ens necessiten", va dir Armstrong.

Armstrong ha vist com en els últims dies alguns de les marques comercials que l'han acompanyat en la seva carrera, com el fabricant de bicicletes Trek, o la marca esportiva Nike, li retiraven el patrocini.

stats