Ciclisme
Esports 06/02/2013

Leigh Howard repeteix triomf a l'esprint per tancar la Challenge de Mallorca

El ciclista australià de l'equip Orica s'imposa al Trofeu Platja de Muro

Albert Rabadan
1 min
Leigh Howard ha guanyat l'última etapa del Challenge de Mallorca / JAIME REINA / AFP PHOTO

BarcelonaLeigh Howard (Orica-GreenEdge) ha guanyat la quarta i última prova de la Challenge de Mallorca 2013, el Trofeu Platja de Muro. El velocista australià, que ja havia estat capaç de batre dos dies abans Tyler Farrar al Trofeu Migjorn, ha repetit victòria en un dia de més desgast pels tres colls de muntanya que s'havien de superar: sa Batalla, Puigmajor i el de Sóller.

Una nombrosa escapada ha marcat la jornada, amb destacats escaladors com Robert Gesink (Blanco), actiu un dia més, David Belda (Burgos) o Ángel Madrazo (Movistar), que han estat els que més han resistit i han fet patir un pilot cada cop més reduït per atrapar-los. En canvi, l'últim guanyador del Tour de França, Bradley Wiggins (Sky), ha abandonat al primer terç de la cursa.

Finalment, un grup de tan sols 37 ciclistes s'ha jugat el triomf a l'esprint, amb la clara victòria de Howard davant Maarten Wynants (Blanco) i l'italià Davide Cimolai (Lampre). El guanyador del primer dia, el belga Kenny Dehaes, no hi participava, mentre que el seu altre principal rival a les arribades massives d'aquesta Challenge, Tyler Farrar, no ha aconseguit aguantar al grup capdavanter.

stats