Ciclisme
Esports 09/02/2012

L'etapa reina de la Volta a Catalunya 2012 acabarà a Port Ainé

La ronda catalana, que continua un any més al calendari WorldTour, defineix el seu port decisiu per a la seva pròxima edició, del 19 al 25 de març

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaL'edició 2012 de la Volta a Catalunya comença a prendre la seva forma definitiva després de confirmar-se que la tercera etapa, la del dimecres 21 de març, acabarà a l'estació d'esquí de Port Ainé. La que serà de ben segur l'etapa reina, com ho va ser la de Vallnord l'any passat, passarà abans pel Cantó, de manera que s'aconseguirà una gran etapa d'alta muntanya.

La pujada, inèdita a la Volta, segons dades de la pàgina web 'altimetrias.net', consisteix en 18,9 km d'ascens al 6,34% de pendent mitjà (gairebé 1.200 m de desnivell total), amb trams a la part final que superen el 10%. En definitiva, una arribada en altura envejable per qualsevol altra cursa.

Queden ja molt poques incògnites per conèixer de la 92a edició de la prova catalana, que ja ha confirmat l'etapa inicial a Calella, les arribades d'etapa a Ascó, Manresa i Badalona i l'etapa final de Barcelona. Però sobretot, destaca entre les novetats la retransmissió televisiva que es podrà seguir tant per Esport3 com per Teledeporte.

stats