Volta a Suïssa
Esports 20/06/2011

Levi Leipheimer s'enduu una ajustada Volta a Suïssa gràcies a l'última contrarellotge

Amb aquesta victòria en l'última etapa el nord-americà Levi Leipheimer (RadioShack) avisa tothom de cara al Tour de França

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaRadioShack, l'equip de Johan Bruyneel, té clar que no té cap líder per al Tour de França, marcat sobretot per uns anys en què Lance Armstrong marcava l'estructura dels seus equips. Enguany, però, està demostrant que la veterania dels seus corredors no impedeix que siguin altament competitius: Chris Horner va guanyar el Tour de Califòrnia i qui va ser segon, Levi Leipheimer, acaba de fer el mateix a la Volta a Suïssa.

Ho ha fet en la contrarellotge final que, seguint el guió habitual en els últims anys, ha començat amb un temps intractable de Fabian Cancellara (Leopard-Trek), que s'ha endut així la seva segona etapa després del pròleg. Tot seguit, tan sols els temps de l'equip RadioShack s'han apropat al del suís: després de la referència del jove portuguès Nelson Oliveira (4t a 25”), han arribat el d'Andreas Klöden (a 9”) i el mateix Leipheimer (a 13”).

Aquest últim temps li ha valgut la general després de l'arribada del líder provisional Damiano Cunego (Lampre-ISD), que ha cedit quatre segons més del que havia d'aguantar per endur-se una general que se li escapa des de la Settimana Coppi e Bartali de l'any 2009. El català Alberto Losada (Katiuixa), que tornava a la competició després del Giro d'Itàlia, ha acabat 35è a la general, a 30 minuts i 58 segons del vencedor final.

Classificació general final:

1r Levi Leipheimer (RadioShack) 31h45'02”, 2n Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 4”, 3r Steven Kruijswijk (Rabobank) a 1'02”, 4t Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 1'10”, 5è Bauke Mollema (Rabobank) a 2'05”, 6è Mathias Frank (BMC) a 2'24”, 7è Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 2'35”, 8è Laurens Ten Dam (Rabobank) a 3'11”, 9è Tom Danielson (Garmin-Cérvelo) a 3'17”, 10è Maxime Monfort (Leopard-Trek) a 4'12”

stats