Ciclisme
Esports 24/08/2012

L'exciclista Laurant Jalabert sobre Armstrong: "Hi havia gent que l'adorava i gent que el detestava perquè era arrogant"

Un altre exciclista francès, Bernard Thévenet, ha afirmat que si el nord-americà ha fet trampes "és normal que sigui sancionat"

Efe
1 min
L'exciclista i seleccionador francès Laurant Jalabert

Barcelona"És una molt mala notícia per al ciclisme. Com sempre, és un problema d'aquests famosos anys de finals dels noranta i principis del 2000. Dit això, si Armstrong ha fet trampes, és normal que sigui sancionat", ha dit l'exciclista Bernard Thévenet, campió del Tour de França els anys 1975 i 1977 en declaracions a l'emissora RTL.

L'excorredor ha afegit que "si la Unió Ciclista Internacional (UCI) segueix l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) –i li pren a Armostrong tots els seus títols des del 1998–, serà un missatge molt fort cap als ciclistes i cap a qui els envolten i tenen temptació de fer trampes".

Per la seva banda, en aquesta mateixa emissora, l'actual seleccionador francès i excampió de la Vuelta a Espanya, Laurent Jalabert, ha comentat la seva tristesa "pel Tour de França, el ciclisme, el nostre esport, el meu esport, el que jo estimo".

Tanmateix, Jalabert es va mostrar "dividit" respecte a la notícia que el nord-americà es rendeixi davant l'agència antidopatge nord-americana perquè està convençut que "és un enorme campió" que "ha fet aquest esport popular fora d'Europa".

"Tenia molt èxit, molt talent i també una manera de practicar el seu esport que no agradava a tothom. Hi havia gent que l'adorava i gent que el detestava, perquè era arrogant, perquè li agradava guanyar aixafant els seus rivals. Suposo que aquesta notícia agradarà a alguns però jo em sento una mica dividit ", ha afegit Jalabert.

stats