CICLISME
Esports 19/09/2011

El balear Lluís Mas acaba setè a la prova contrarellotge sub-23 del mundial de ciclisme

El ciclista del Burgos 2016 ha signat el millor resultat espanyol des de l'any 1999 en una prova que han dominat els australians, amb or per Luke Durbridge

Albert Rabadan
1 min
El ciclista Lluís Mas creuant la meta del mundial sub23 contrarellotge

BarcelonaEl ciclista mallorquí Lluís Mas (1989) ha estrenat amb bon peu la primera jornada dels mundials de ciclisme que es disputen fins aquest pròxim diumenge a Copenhaguen. El de Ses Salines ha fet una excepcional contrarellotge que li ha valgut una valuosa setena plaça en la categoria sub-23, que millora la vuitena aconseguida l'any passat pel manxec Jesús Herrada, ara professional a Movistar, i d'aquesta manera se situa com la millor actuació espanyola des que José Iván Gutiérrez es va endur el campionat l'any 1999.

Mas, de 22 anys, ha signat una actuació molt regular al llarg dels 35 quilòmetres dels que constava la cursa i ha pogut superar alguns especialistes contrastats com el campió europeu de la categoria, el francès Yoann Paillot, el subcampió, Bob Jungels, o l'holandès Tom Dumoulin. La victòria, com era d'esperar, ha anat a parar al jove australià Luke Durbridge (1991), que va ser la medalla de plata l'any anterior, i podria haver tingut el seu compatriota Michael Hepburn en segona posició si no hagués estat per una caiguda que ha provocat que el local Rasmus Quaade quedés entre tots dos al podi.

Demà es disputarà la prova contrarellotge femenina, mentre que la cursa de la mateixa disciplina per a professionals es disputarà el dimecres. Pel que fa a la prova estrella pels sub-23, la de fons en ruta, es podrà veure en acció al futur professional català Jordi Simón el divendres, que servirà per aperitiu abans de viure el diumenge la prova de ruta per a professionals.

stats