CICLISME
Esports 29/09/2019

El danès Mads Pedersen es proclama campió del món de ciclisme

L'anterior campió, Alejandro Valverde, ha abandonat amb símptomes d'hipotèrmia en el quilòmetre 170

El danès Mads Pedersen celebra el triomf al Mundial de ciclisme

BarcelonaEl danès Mads Pedersen ha donat la sorpresa proclamant-se campió del món de ciclisme en la prova que ha tancat aquest diumenge els Mundials de Ciclisme en Ruta de Yorkshire (Gran Bretanya), una cursa de 261 quilòmetres de recorregut en la qual s'ha retirat abans del final l'anterior campió, l'espanyol Alejandro Valverde.

Pedersen, de 23 anys, ha aconseguit el triomf de manera inesperada davant l'italià Matteo Trentin, favorit i qui ha llançat l'esprint final d'un trio capdavanter en què el suís Stefan Kung, un dels herois d'una prova dantesca per les condicions meteorològiques, s'ha endut el bronze.

Abans que decebés Trentin, també ho ha fet un altre dels grans favorits, l'holandès Mathieu van del Poel, que va cedir a 12 quilòmetres per al final.

Sense Valverde en el tram decisiu (ha abandonat amb símptomes d'hipotèrmia en el quilòmetre 170), els millors ciclistes de la delegació espanyola han estat els bascos Gorka i Ion Izagirre, novè i setzè dins el grup principal que han arribat a 25 segons del guanyador, que ha acabat la prova en 6 hores, 27 minuts i 28 segons.