Vuelta a Espanya
Esports 26/08/2011

Marcel Kittel sobreviu a la caiguda i és el més ràpid a l'esprint de la setena etapa de la Vuelta

L'alemany d'Skil-Shimano suma la seva tretzena victòria de la temporada en un final accidentat en què el guanyador del dia anterior, Peter Sagan, ha estat segon

Albert Rabadan
2 min
Marcel Kittel.

BarcelonaEls joves que han enlluernat durant la temporada ciclista se segueixen confirmant en aquesta Vuelta a Espanya. Si Peter Sagan va sumar a l'etapa anterior la seva dotzena victòria de la temporada, avui l'alemany Marcel Kittel (Skil-Shimano) n'ha aconseguit una més a l'esprint de Talavera de la Reina: tretze. Els dos ciclistes, doncs, sumen ja aquesta temporada més triomfs que la resta d'esprintadors consagrats, i tan sols tenen per davant l'iranià Mahdi Sohrabi (13), dominador del calendari asiàtic, i el belga Philippe Gilbert (16).

L'etapa s'ha disputat força tranquil·la, però s'ha animat després d'una lleu caiguda a 26 quilòmetres per meta, quan l'equip Sky, amb el mateix Bradley Wiggins treballant, ha decidit intentar fer ventalls enfront altres equips més potents. Finalment i després d'uns moments de tensió, hi ha hagut reagrupament fins atrapar l'escapada del dia, en què s'ha mostrat molt activa la parella de Cofidis (l'andalús Luis Ángel Maté i Julien Fouchard), i ha començat la preparació pel primer esprint per a velocistes purs.

A la línia d'arribada, Skil-Shimano ha pogut justificar la seva presència amb la victòria del seu corredor més exitós, el jove neoprofessional Marcel Kittel, que porta una temporada al nivell dels grans esprintadors del moment (aconseguint, per exemple, quatre etapes als Quatre Dies de Dunkerque i quatre més a la Volta a Polònia). L'esprint, però, ha estat marcat per una dura caiguda que ha tingut molt temps al terra al nord-americà Tyler Farrar (Garmin-Cérvelo) i que ha afectat alguns dels favorits, inclòs Joaquim Rodríguez, que tenia algunes molèsties al canell.

Vuelta a Espanya, setena etapa, Almadén – Talavera de la Reina (182,9km):

1r Marcel Kittel (Skil-Shimano) 4h 47' 59”

2n Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) m.t.

3r Óscar Freire (Rabobank) m.t.

4t Daniele Bennati (Leopard-Trek) m.t.

5è Lloyd Mondory (Ag2r) m.t.

(…) 71è Josep Jufré (Astana) m.t.

131è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

150è Alberto Losada (Katiuixa) m.t.

Classificació general provisional:

1r Sylvain Chavanel (Quick Step) 27h29'12”

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 15”

3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 16”

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 23”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 25”

(…) 39è Alberto Losada (Katiuixa) a 5'49”

114è Josep Jufré (Astana) a 46'21”

stats