CICLISME
Esports 06/02/2012

Eddy Merckx, sobre la sentència del cas Contador: "Algú vol la mort del ciclisme"

El ciclista belga qualifica de "catàstrofe" per a Contador i per a ciclisme la sentència del TAS i assegura: "No crec que això pugui passar en el món del futbol"

Efe
1 min
Merckx, a la dreta, amb el ciclista italià Filippo Pozzato. KARIM JAAFAR / AFP PHOTO

Lusail (Qatar)Eddy Merckx, llegenda belga amb cinc Tours de França i el mateix número Giros en el seu palmarès, ha lamentat aquest dilluns "per inesperada i increïble" la notícia de la sanció de dos anys a Alberto Contador i ha assegurat que "algú vol la mort del ciclisme".

"Em disgusta molt la decisió del TAS, és una cosa increïble. No sóc expert en aquests temes però és una cosa que no m'esperava. Estic trist perquè no és una notícia bona per al ciclisme. Si busquen la puresa al cent per cent, donarien tots positiu", ha assenyalat Merckx, visiblement afectat.

Merckx, que ha qualificat de "catàstrofe per al propi corredor i per al ciclisme" el fet que Contador perdi el Tour 2010 i el Giro 2011, ha comentat que el ciclisme "perd el número 1 del món".

"No és just que només el ciclisme pateixi aquests fets. Ja sabem que aquest esport és menys popular que altres, no crec que això pugui passar en el món del futbol. Algú vol la mort del ciclisme", ha reiterat. Per a Merckx, l'únic consell que se li pot donar a Alberto Contador és "que tingui coratge i que prepari la Vuelta".

stats