Giro d'Itàlia

Michael Rogers guanya l'ensopida arribada al Zoncolan

L'australià guanya la seva segona etapa al Giro d'Itàlia mentre Quintana s'assegura la seva victòria final en una pujada sense grans atacs entre els favorits

La que preveia ser l'etapa decisiva del Giro d'Itàlia, la vintena, amb l'arribada en altura al terrible Zoncolan, ha acabat tenint una resolució bastant ensopida. El triomf d'etapa se l'han jugada els homes de l'escapada del dia, i el vencedor ha estat Michael Rogers (Saxo-Tinkoff), mentre que entre els homes de la general no hi ha hagut grans canvis.

19 ciclistes formaven l'escapada del dia, que han començat el Zoncolan amb set minuts i mig d'avantatge gràcies a la gran feina de Simon Geschke (Giant-Shimano). Un cop arribades les grans rampes, Rogers, Manuel Bongiorno (Bardiani-CSF) i Franco Pellizotti (Androni-Venezuela) han demostrat ser els més forts, però quan marxaven els dos primers, Bongiorno ha estat desequilibrat per un espectador que l'empenyia. Ha estat aleshores quan l'australià, que ja havia guanyat Savona, ha marxat en solitari cap a la victòria.

El pilot ja s'havia reduït pels atacs de Pierre Rolland (Europcar) al port anterior de Sella Razzo, però després de ser neutralitzats per l'equip Movistar, la passivitat s'ha instal·lat en el grup. La selecció a la pujada final l'ha fet el gregari del segon classificat Rigoberto Urán, Wouter Poels (Omega Pharma-Quick Step), un gran escalador en aquestes rampes superiors als doble digit que ha deixat sols a Urán i el líder Nairo Quintana (Movistar), el just vencedor final, que han arribat junts a meta amb pocs segons d'avantatge respecte els seus perseguidors. Fabio Aru (Astana) completarà el podi de Trieste.