Milà-San Remo
Esports 19/03/2011

Matthew Goss es confirma a la Milà-Sanremo

L'australià Matthew Goss (HTC-Highroad) ha estat el més ràpid del grup de deu homes que s'ha jugat la victòria al monument més llarg de la temporada

Albert Rabadan
2 min
Goss s'imposa a l'sprint

BarcelonaL'escapada del dia ha tingut avui menys protagonisme que mai, perquè un seguit de circumstàncies han fet que ja al voltant de l'ascens a La Maine els favorits estiguessin dividits en dos grups.

El defensor del títol, Óscar Freire (Rabobank), amb problemes al descens, o el vigent campió del món Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo), atrapat en una caiguda multitudinària, entre d'altres, han quedat relegats en un grup que ràpidament s'ha quedat dos minuts enrere.

El tardà treball de l'equip del tricampió del món ha fet que en arribar al primer dels ascens decisius, la Cipressa, la distància fos en prou feines d'un minut, circumstància que ha aprofitat Michele Scarponi (Lampre) per atacar i intentar enllaçar amb el grup capdavanter. Ho ha aconseguit després del descens, en un grup ja reduït pels atacs d'homes com Valerio Agnoli (Liquigas) i Alessandro Ballan (BMC).

Finalment, ha arribat al peu de l'últim port, el Poggio, un grup capdavanter de quatre homes: la parella de FDJ formada per Steve Chainel i el sempre actiu Yoann Offredo, Stuart O'Grady (Leopard) i un Greg Van Avermaet que ha estat qui ha coronat en solitari, mentre que la resta eren atrapats per culpa d'un dur atac de Vincenzo Nibali (Liquigas). A partir d'aquí s'ha format un grup que ha arribat junt, amb victòria per un ràpid Matthew Goss que confirma el seu gran inici d'any.

Els dos següents monuments -les considerades com les cinc millors clàssiques del calendari internacional- seran la Volta a Flandes (3 d'abril) i París-Roubaix (10 d'abril), on Juan Antonio Flecha tornarà a buscar la victòria. Avui, justament, ha estat l'únic català participant, acabant a la 76a posició, amb el gran grup on ha entrat Freire, a 5'23” del vencedor.

Milà-Sanremo (298km), classificació: 1r Matthew Goss (HTC-Highroad) 6h51'10”, 2n Fabian Cancellara (Leopard-Trek) m.t., 3r Philippe Gilbert (OmegaPharma-Lotto) m.t., 4t Alessandro Ballan (BMC) m.t., 5è Filippo Pozzato (Katusha) m.t., 6è Michele Scarponi (Lampre-ISD) m.t., 7è Yoann Offredo (FDJ) m.t., 8è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 3”, 9è Greg Van Avermaet (BMC) a 10”, 10è Stuart O'Grady (Leopard-Trek) a 12”

stats