Vuelta a Espanya
Esports 31/08/2011

Moncoutié aconsegueix a Cabeza de Manzaneda la seva quarta etapa de muntanya consecutiva

El francès de Cofidis, que guanya en cada edició des de 2008, s'ha imposat en un dia amb poques diferències tot i la combativitat de 'Purito'

Albert Rabadan
2 min
"Purito" Rodríguez, durant l'etapa de la Vuelta del 31 d'agost

BarcelonaDes de 2008, quan va començar el seu idil·li amb la Vuelta a Espanya, David Moncoutié (Cofidis) no ha deixat escapar cap edició de la Vuelta a Espanya per fer-se amb una etapa d'alta muntanya. Aquest 2011 no ha estat una excepció pel francès, considerat un dels escaladors amb més talent, i ha estat el més fort de l'escapada que ha arribat destacat a l'inèdit port de Cabeza de Manzaneda.

Adrián Palomares (Andalucía-CajaGranada) és qui ha començat el port gallec al capdavant, seguit d'un nombrós grup d'escapats que, al començar l'ascens final amb un avantatge de sis minuts respecte el pilot, es veia capaç de lluitar per la victòria. Moncoutié ja s'ha mostrat amb ganes de marxar en solitari des del primer moment, cosa que ha aconseguit a uns 10 quilòmetres de l'arribada, després de desfer-se a bons rivals com el basc Beñat Intxausti (Movistar), Matthias Frank (BMC) i Sergio Paulinho (RadioShack), a qui després s'hi ha sumat Luis León Sánchez (Rabobank).

Katiuixa s'ha encarregat d'animar el grup dels favorits, conscients de que Joaquim Rodríguez necessita remuntar temps. Vladimir Karpets ha estat el primer a promoure moviments del treball de l'equip Sky, amb un canvi de ritme a uns 9km per la línia de meta al que ha respost, entre altres, el seu company d'equip Dani Moreno. El 'Purito', amb els seus companys de pont, ha intentat marxar cap endavant, però un fort vent de cara i el treball del líder Chris Froome per Bradley Wiggins ha fet que desistís i esperés fins l'últim quilòmetre, on només ha pogut treure set segons amb la resta de rivals.

Així, Moncoutié ha confirmat el seu gran moment de forma, en arribar a la ronda espanyola després de guanyar el Tour de l'Ain aquest mateix mes d'agost. El de Cofidis ha estat protagonista indiscutible de les últimes tres edicions de la Vuelta, en què ha guanyat els tres cops la classificació de la muntanya i s'ha imposat en etapes de muntanya, a Beret, Sierra Nevada i Xorret de Catí, respectivament, des de 2008.

Vuelta a Espanya, onzena etapa, (Verín – Cabeza de Manzaneda, 167km):

1r David Moncutié (Cofidis) 4h38'00”

2n Beñat Intxausti (Movistar) a 1'18”

3r Luis León Sánchez (Rabobank) a 1'18”

4t Mathias Frank (BMC) a 1'36”

5è Sergio Paulinho (RadioShack) a 1'43”

(…) 9è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3'01”

45è Josep Jufré (Astana) a 4'06”

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 42h50'41”

2n Chris Froome (Sky) a 7”

3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 11”

4t Fredrik Kessiakoff (Astana) a 14”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 19”

6è Bauke Mollema (Rabobank) a 47”

7è Maxime Monfort (Leopard-Trek) a 1'06”

8è Juanjo Cobo (Geox-TMC) a 1'27”

9è Haimar Zubeldia (RadioShack) a 1'53”

10è Janez Brajkovic (RadioShack) a 2'00”

(…) 14è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'56”

41è Alberto Losada (Katiuixa) a 24'14”

78è Josep Jufré (Astana) a 1h07'42”

stats