VOLTA A CATALUNYA
Esports 20/03/2013

Movistar es corona a Vallter 2000: Quintana guanya l'etapa i Valverde, nou líder

El colombià Nairo Quintana guanya la primera arribada en altura de la Volta a Catalunya i el seu company d'equip Alejandro Valverde es posa líder gràcies a les bonificacions

Albert Rabadan
1 min
Nairo Quintana, al centre de la imatge, entre Betancurt i Urán, durant la tercera etapa de la Volta a Catalunya / TONI ALBIR / EFE

Vallter 2000El murcià Alejandro Valverde és el nou líder de la Volta a Catalunya després de la primera arribada en altura de la prova, disputada a Vallter 2000. El ciclista de Movistar ha estat segon a la tercera etapa de la Volta a Catalunya, darrere del seu company d'equip Nairo Quintana, que s'ha endut el parcial. El català Joaquim Rodríguez ha estat tercer i ocupa el segon lloc a la general.

L'estació d'esquí pirinenca ha estat el punt decisiu de l'etapa, després que els dos ports previs, catalogats de forma molt generosa com de primera categoria (Alt de Sant Hilari i Túnel de Collabòs), no provoquessin cap selecció important en el grup de favorits. Nicolas Edet (Cofidis), l'escapat que més ha aguantat, ha començat el port final amb uns 3 minuts de renta.

L'equip Movistar ja ha estat l'equip que més ha treballat en els primers quilòmetres de port, fins que Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) ha protagonitzat el primer atac entre els favorits. Ha estat llavors quan l'equip Sky ha posat a treballar els seus gregaris fins l'últim quilòmetre, en què Bradley Wiggins ha atacat sense èxit.

A uns 500m per la línia de meta, el Purito ha intentat atacar, però un atent Nairo Quintana, que llavors ocupava un dels primers llocs del grup, s'hi ha posat davant abans que el superés. Posteriorment, Valverde ha sortit a roda del ciclista català, i entre els dos l'any superat. Dijous tindrà una gran oportunitat de refer-se a l'etapa reina.

stats