Esports 03/04/2011

Nuyens demostra que Cancellara també és humà a la Volta a Flandes

El suís Fabian Cancellara (Leopard-Trek) ha tornat a deixar a tothom enrere, però unes enrampades l'han obligat a cedir i Nick Nuyens (Saxo Bank) s'ha imposat en un esprint reduït.

Albert Rabadan
2 min
Nuyens

BarcelonaEncara que hagi arribat un bon grapat de corredors junts, la Volta a Flandes d'enguany ha estat, com sempre, selectiva. Els moviments determinants han començat de ben lluny, amb l'arribada del primer gran mur: el vell Kwaremont. D'una escapada que s'hi ha format, on hi anaven Edvald Boasson Hagen (Sky), Simon Clarke (Astana), Lars Boom (Rabobank) i Sylvain Chavanel (Quick Step), el francès ha aconseguit marxar en solitari.

El punt clau ha estat quan el seu company d'equip Tom Boonen ha atacat el gran grup perseguidor. L'han seguit en primera instància Fabian Cancellara (Leopard-Trek) i Filippo Pozzato (Katiuixa), però el defensor del títol ha marxat sense problemes amb un espectacular contraatac al Leberg que li ha servit per connectar amb Chavanel al cap de cursa. La por i la indecisió al gran grup han fet augmentar la diferència.

Tanmateix, els problemes físics del suís i el treball d'equips com BMC han provocat que la parella del capdavant fos atrapada al punt més conegut del recorregut: el Kapelmuur. La nova situació de cursa ha donat moltes alternatives, com l'atac de Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) a la darrera cota, el Bosberg, però el decisiu ha tornat a ser un moviment de Cancellara, aquest cop a tres quilòmetres per acabar.

L'han seguit el seu company d'escapada Sylvain Chavanel i el guanyador de A Través de Flandes, Nick Nuyens (Saxo Bank), que finalment ha estat capaç d'imposar-se en un esprint que el portador del número 1 ha llançat massa aviat. El català Juan Antonio Flecha (Sky) ha estat sempre atent al pas dels murs i ha fet alguns atacs durant els últims quilòmetres, però no ha disputat l'esprint del grup a la recta d'arribada i ha entrat onzè, esperant tenir més sort d'aquí a una setmana a la París-Roubaix.

Classificacions:

Volta a Flandes (Bruges-Meerbeke, 258km):

1r Nick Nuyens (Saxo Bank) 6h00'42", 2n Sylvain Chavanel (Quick Step) m.t., 3r Fabian Cancellara (Leopard-Trek) m.t., 4t Tom Boonen (Quick Step) a 2", 5è Sebastian Langeveld (Rabobank) a 8", 6è George Hincapie (BMC) a 8", 7è Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM) a 8", 8è Staf Scheirlinckx (Veranda's Willems) a 8", 9è Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) a 8", 10è Geraint Thomas (Sky) a 8", 11è Juan Antonio Flecha (Sky) a 8".

stats