Ciclisme
Esports 20/10/2011

Óscar Freire fitxa pel Katiuixa de Joaquim Rodríguez

El tricampió mundial possiblement es retirarà després de la temporada 2012, en què correrà per l'equip rus on es trobarà també els catalans Alberto Losada i Xavi Florencio

Albert Rabadan
1 min
El ciclista Óscar Freire durant la roda de premsa prèvia al mundial de Coepnhaguen de 2011

BarcelonaDesprés de nou temporades a l'equip holandès Rabobank, el càntabre Óscar Freire acabarà la seva carrera a l'equip Katiuixa, on compartirà el lideratge de l'equip amb el català Joaquim Rodríguez. El tricampió mundial ha esperat al darrer dia que la UCI permetia per fer fitxatges vàlids pel nou rànquing de mèrit dels equips per fer oficial la seva arribada a l'equip rus després de setmanes de negociacions.

La intenció de Freire era la de continuar a Rabobank per retirar-se, probablement, després de disputar els Jocs Olímpics de Londres, però la demanda d'esperar a la negociació un cop disputat el mundial de Copenhaguen va ser malinterpretada per l'equip holandès, que li va anunciar que no comptava amb ell. Des de llavors, ha estat una busca contra rellotge per trobar un equip que li oferís un calendari adequat a les seves característiques.

Finalment, Katiuixa s'ha fet amb els serveis del ciclista de 35 anys, a qui Igor Makarov, president de la Federació Russa, ha definit com "un dels esportistes més impressionants de les últimes dècades". Tots dos han coincidit que un dels objectius principals serà el d'ajudar al desenvolupament dels joves ciclistes russos. Abans d'anar a parar a l'equip que dirigirà l'any vinent l'alemany Hans-Michael Holczer, Freire havia corregut per Vitalicio Seguros (1998-1999), Mapei (2000-2002) i Rabobank (2003-2011).

stats