Ciclisme
Esports 10/09/2012

Parets del Vallès ret homenatge al seu "ambaixador" 'Purito' Rodríguez

L'acte ha concentrat més d'un centenar de persones al pavelló municipal, que, des d'ara, rebrà el nom del ciclista: "És un somni. Hi haurà molta conya entre els meus amics"

Efe
1 min
Joaquim Rodríguez, al podi de la Vuelta diumenge a Madrid

Parets del VallèsEl ciclista Joaquim Rodríguez ha rebut aquest dilluns a la seva localitat natal, Parets del Vallès, un sentit homenatge després de la seva gran actuació a la Vuelta a Espanya, on va finalitzar tercer després de ser líder pràcticament durant tota la prova.

El poliesportiu municipal de Parets passa a anomenar-se ara Joaquim Rodríguez Oliver, en homenatge al seu il·lustre ciutadà, "un dels nostres millors ambaixadors i que està portant el nom del poble a tot el món", segons ha relatat el mateix alcalde, Sergi Mingote.

En un acte celebrat en el mateix pavelló poliesportiu, Joaquim Rodríguez ha agraït el suport del seu municipi, i davant més d'un centenar de persones, ha descobert la placa amb el seu nom a l'entrada del recinte.

"Quan m'ho van dir era una cosa que no m'imaginava. És un somni per a qualsevol esportista que posin el seu nom a un pavelló. La majoria dels meus amics vénen aquí a entrenar-se i a jugar. Hi haurà molta conya", ha explicat, entre rialles, Purito.

Per la seva banda, l'alcalde de Parets ha destacat que Rodríguez s'ha guanyat amb la seva actuació a la Vuelta –tant en la victòria com en la derrota– l'afecte, l'estima i l'admiració de molts aficionats a l'esport, i del seu poble.

"Alberto [Contador] ha guanyat la Vuelta, però Purito ens ha guanyat el cor", ha destacat Mingote, que també ha volgut anunciar que un altre equipament municipal, la piscina, portarà el nom de l'esportista paralímpic Miguel Luque, que ha obtingut una plata a Londres en els 50 metres braça.

stats