ciclisme
Esports 08/05/2011

Un ajustat esprint dóna la victòria a Petacchi a la primera etapa en línia

L'etapa més llarga del Giro d'Itàlia s'ha resolt en un esprint on Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) ha superat amb polèmica un Mark Cavendish que almenys aconsegueix el liderat

Albert Rabadan
2 min
Alessandro Petacchi guanya la segona etapa del Giro'11

BarcelonaEl protagonista a l'etapa més llarga de la present edició del Giro d'Itàlia ha estat l'alemany Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto), que s'ha escapat en solitari fins que ha estat caçat a uns 26 km per la línia de meta a Parma. Aquest moment l'ha aprofitat l'italià Leonardo Giordani per crear un grup de vuit escapats que ha posat en dubte al pilot, quan la distància l'estancava i comptaven amb un corredor com Jérôme Pineau (Quick Step), guanyador d'etapa l'any passat justament venint d'una escapada.

Finalment, el control d'equips amb esprintadors com Garmin-Cérvelo per Farrar o els guanyadors de la contrarellotge d'ahir, HTC-Highroad, ha fomentat una arribada massiva que ha acabat sent força descontrolada. Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) s'ha avançat al moviment de Mark Renshaw, llançador de Cavendish, i ha evitat que el britànic el superés en un final de photo-finish amb uns lleugers moviments cap a les bandes pels quals el segon classificat s'ha queixat en primera instància.

El recurs del seu equip, HTC-Highroad, ha estat desestimat pels jutges de cursa, tot i que l'equip nord-americà continua tenint motius d'alegria, ja que el mallot de líder que portava Marco Pinotti gràcies al triomf a la contrarellotge per equips d'ahir passa a l'esquena de Mark Cavendish per les bonificacions a meta.

Giro d'Itàlia, segona etapa (Alba-Parma, 244km):

1r Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) 5h45'40"

2n Mark Cavendish (HTC-Highroad) m.t.

3r Manuel Belletti (Colnago-CSF) m.t.

4t Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) m.t.

5è Borut Bozic (Vacansolail-DCM) m.t.

(...)

43è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

97è Josep Jufré (Astana) m.t.

178è Alberto Losada (Katiuixa) a 41"

Classificació general provisional:

1r Mark Cavendish (HTC-Highroad) 6h06'27"

2n Kanstantsin Siustou (HTC-Highroad) a 12"

3r Craig Lewis (HTC-Highroad) a 12"

4t Marco Pinotti (HTC-Highroad) a 12"

5è Lars Ytting Bak (HTC-Highroad) a 12"

(...)

113è Josep Jufré (Astana) 1'02"

131è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'16"

195è Alberto Losada (Katiuixa) a 3'46"

stats