Volta Ciclista a Catalunya
Esports 22/03/2011

Petacchi fa bo el treball del seu equip a Banyoles

La previsible arribada massiva al circuit final de Banyoles ha deixat a l'italià Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) com a guanyador, sense canvi de líder

Albert Rabadan
1 min
Alessandro Petacchi, en primer terme, creua la meta com a guanyador de l'etapa

BanyolesLes cinc voltes al circuit final al voltant del llac de Banyoles feien preveure una arribada massiva, de la mateixa manera que Mark Cavendish va guanyar aquí la passada temporada. I de nou ha estat un esprintador consagrat qui s'ha emportat la victòria: Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), que ja havia avisat el dia anterior liderant el pilot perseguidor, novament superant al murcià José Joaquín Rojas (Movistar).

Abans, s'havien escapat Rubén Pérez (Euskaltel-Euskadi), José Antonio Benítez (Andalucía-CajaGranada), Marek Rutikewicz (CCC-Polsat) i el sabadellenc David De la Cruz (Caja Rural), que ja s'havia mostrat molt actiu el dia anterior, però que mai han tingut gaire distància pel treball de l'equip Lampre, amb intenció d'assegurar-se, després de la sorpresa d'ahir, una opció de victòria pel seu líder.

Un cop atrapats, hi ha hagut un últim intent del campió moldau Alexandr Pliuschin (Katuixa) i del jove home ràpid de Leopard-Trek Giacomo-Nizzolo, però no han pogut fer res per a que el desenllaç final d'una etapa fos l'esprint. Donada la manca de diferències, el letó Gatis Smukulis (HTC-Highroad) continua de líder, que segurament canviarà demà amb l'etapa reina.

Volta a Catalunya, segona etapa (Santa Coloma de Farners-Banyoles, 169,3km): 1r Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) 4h10'38", 2n José Joaquín Rojas (Movistar) m.t., 3r Manuel Cardoso (RadioShack) m.t., 4t Samuel Dumoulin (Cofidis) m.t., 5è Aitor Galdos (Euskaltel-Euskadi) m.t.

Classificació general provisional: 1r Gatis Smukulis (HTC-Highroad) 8h19'28", 2n Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) a 28", 3r José Joaquín Rojas (Movistar) a 28", 4t Jan Bakelants (Omega-Pharma-Lotto) a 28", 5è Thomas Peterson (Garmin-Cérvelo) a 28"

stats