Tour de França
Esports 01/07/2012

Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) guanya la seva primera etapa en línia al Tour de França

Fabian Cancellara, amb el mallot groc, ha seleccionat el dur final de Seraing i el jove eslovac ha estat més ràpid que ell i el noruec Edvald Boasson Hagen

Albert Rabadan
1 min
Sagan supera Cancellara i Boasson-Hagen a l'esprint

BarcelonaL'eslovac Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) ha sabut respondre a les expectatives generades pel seu debut al Tour de França i ha guanyat la primera etapa en línia que hi disputa. D'aquesta manera, s'ha convertit en el ciclista més jove que s'emporta una etapa de la millor cursa ciclista del món des que Lance Armstrong es va estrenar l'any 1993.

El final a Seraing acabava en un port de quarta, al que s'ha arribat a una gran velocitat després del gran treball de l'equip Lotto-Belisol. La pujada s'ha anat endurint i el grup dels favorits se seleccionava, però Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) vestit de líder, ha decidit fer un atac que tan sols Sagan ha pogut respondre. Edvald Boasson Hagen (Sky) els perseguia fins que els ha atrapat ja dins l'últim quilòmetre, ja més pla.

El suís ha quedat buit després que Sagan no li donés un sol relleu, així que el de Liquigas no ha tingut cap problema en batre'l a l'esprint final en la que és la seva quarta victòria en grans voltes després de les tres aconseguides a la passada Vuelta a Espanya.També s'ha decidit el primer líder de la classificació de la muntanya, que liderarà el danès Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff) després d'un dia en què ha hagut de batallar a l'escapada del dia amb Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi).

stats