Tour de França
Esports 03/07/2012

Peter Sagan (Liquigas) torna a guanyar en un final caòtic a Boulogne-sur-Mer

El campió eslovac venç amb una autoritat insultant en una nova arribada en un port de quarta. Les caigudes han marcat el dia i hi ha hagut els primers abandonaments

Albert Rabadan
1 min
Peter Sagan celebra el triomf en la tercera etapa del Tour de França / LIONEL BONAVENTURE / AFP PHOTO

BarcelonaPeter Sagan (Liquigas-Cannondale) tan sols ha disputat tres etapes en línia al Tour de França i ja suma dues victòries. Després del triomf a Seraing, el campió eslovac tornava a ser el màxim favorit en una nova arribada en ascens a una cota de quarta a Boulogne-sur-Mer i s'ha imposat amb una gran superioritat, gairebé en solitari tot i prendre massa obert el darrer revolt.

Tot un doble guanyador del Giro d'Itàlia com Ivan Basso, company d'equip, ha controlat la cursa a la cota anterior, el Mont Lambert, per assegurar una arribada en grup que no ha pogut evitar un sempre combatiu Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step), que ha atacat just després, en el descens. Finalment, amb el grup que quedava després d'un dia accidentat, els aspirants s'han anat reduint, amb una confusió de Valverde en una rotonda o amb una caiguda a l'últim quilòmetre.

El danès Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff) ha entrat a l'escapada per tercer dia consecutiu i s'ha assegurat per uns dies el mallot a punts de la muntanya gràcies a les cinc cotes puntuables que es passaven abans d'arribar a la meta. El suís Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan), per la seva banda, és un dia més líder i sumarà 25 dies vestint el mallot groc a la seva carrera. I en l'apartat d'abandonaments, han hagut de deixar la cursa per caigudes José Joaquín Rojas (Movistar) i Kanstantsin Siutsou (Sky), valuós gregari de Wiggins.

stats