Tour de França
Esports 05/07/2013

Peter Sagan trenca la sequera al Tour de França i guanya la setena etapa

L'equip del talent eslovac, Cannondale, ha endurit l'etapa en una gran actuació col·lectiva i ha eliminat de l'arribada a anteriors vencedors d'etapa com Cavendish i Greipel

Albert Rabadan
2 min
Peter Sagan

BarcelonaPeter Sagan (Cannondale) ha aconseguit la victòria a la setena etapa del Tour de França, l'última etapa abans de l'arribada de l'alta muntanya als Pirineus. L'eslovac, guanyador de la regularitat l'any passat, portava fins aquest divendres tres segons llocs i un tercer.

L'equip de Sagan, tot i la seva debilitat respecte als dels altres grans esprintadors (Omega Pharma i Lotto-Belisol, principalment) s'ha atrevit a trencar la curs a Col de la Croix de Mounis, de segona categoria, coronat a més de 100 km per la línia de meta. Allà, Cavendish, Greipel i altres velocistes purs no han pogut mantenir el ritme del pilot.

En el terreny posterior fins a arribar a Albi, amb dos petits ports puntuables, ha estat una bonica persecució entre el grup capdavanter, liderat únicament per Cannondale fins l'últim tram de l'etapa, on s'han incorporat homes de l'equip del líder Daryl Impey per atrapar al grup d'escapats, format per el vencedor d'etapa Jan Bakelants, Cyril Gautier i Juanjo Oroz atrapats dins els últims 3km.

A l'esprint del grup capdavanter, format per 94 ciclistes, entre ells els aspirants a la general, Sagan no ha tingut cap problema per superat l'alemany John Degenkolb i al veterà Daniele Bennati. Aquesta etapa de desgast donarà pas aquest dissabte a la primera etapa de muntanya, acabada en altura a Ax3 Domaines després de superar el port de Pailhères.

Tour de França, setena etapa (Montpeller – Albi, 205,5 km):

1r Peter Sagan (Cannondale)

2n John Degenkolb (Argos-Shimano) m.t.

3r Daniele Bennati (Saxo-Tinkoff) m.t.

4t Davide Cimolai (Lampre-ISD) m.t.

5è Edvald Boasson Hagen (Sky) m.t.

(...) 13è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil) m.t.

50è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

81è Alberto Losada (Katiuixa) m.t.

Tour de França, classificació general provisional:

1r Daryl Impey (Orica-GreenEdge) 27h 12' 29"

2n Edvald Boasson Hagen (Sky) a 3"

3r Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) a 5"

4t Michael Albasini (Orica-GreenEdge) a 5"

5è Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 6"

(...) 27è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil) a 33"

28è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 33"

82è Alberto Losada (Katiuixa) a 16' 42"

stats