Vuelta a Espanya
Esports 07/09/2012

Philippe Gilbert aconsegueix el segon triomf d'etapa a la Vuelta

El belga, vencedor a Barcelona la primera setmana, ha atacat dins l'últim quilòmetre i no l'han pogut atrapar ni Valverde (2n) ni un motivat Joaquim Rodríguez (4t)

Albert Rabadan
1 min
Philippe Gilbert ha aconseguit el triomf en la 19a etapa de la Vuelta / MIGUEL VIDAL / REUTERS

BarcelonaPhilippe Gilbert ha pogut sumar el seu segon triomf d'etapa a la Vuelta a Espanya a la dinovena jornada, acabada a La Lastrilla. El belga, que està afinant la seva condició de cara al Mundial de Valkenburg, ha atacat dins l'últim quilòmetre i per ben poc no ha sigut superat per Alejandro Valverde. Aquesta és també la segona victòria de Gilbert en tota la temporada.

El desenvolupament de l'etapa en el seu conjunt ha sigut el més tranquil de tota aquesta edició, i és que els ciclistes han arribat amb més de mitja hora de retard respecte a l'horari previst. Amb tot, un cop s'ha atrapat l'escapada del dia, la velocitat ha augmentat i ha acabat sent una etapa bastant selectiva, sobretot pels constants atacs d'homes com Egoitz García, Matti Breschel o Nicolas Roche.

En el dia anterior a l'etapa definitiva de la Bola del Mundo, que Alberto Contador afrontarà vestit de líder, els ciclistes que es juguen el podi han començat a batallar les posicions per les bonificacions. Valverde i Joaquim Rodríguez han sigut primer i segon en el darrer esprint intermedi, i a meta el murcià ha bonificat 8 segons pel seu segon lloc, mentre que el seu company a Katiuixa Dani Moreno ha impedit que el Purito n'agafés quatre, perquè l'ha superat a la mateixa línia de meta per al tercer lloc.

stats