CICLISME

Purito, operat d'un dit a Barcelona, no es planteja de moment disputar el Tour

El ciclista de l'equip Katiuixa haurà de replantejar-se els seus objectius després de la caiguda que va patir al Giro

Joaquim 'Purito' Rodríguez, que el passat dia 15 va haver d' abandonar el Giro per una caiguda, ha estat operat aquest dilluns amb èxit a la clínica Teknon barcelonina d'una fractura al dit polze esquerre i no es planteja, de moment, participar en el Tour de França.

Purito, líder de l'equip Katiuixa, va patir la caiguda en la sisena etapa del Giro i va haver d'abandonar la cursa italiana, un dels seus principals objectius aquest any, amb tres costelles trencades i una fractura al dit polze esquerre.

"Ara mateix no està ni tan sols contemplant la possibilitat de córrer el Tour perquè, a més, té tres costelles trencades que han de curar-se soles. Només si es recupera ràpid podria arribar a plantejar-se disputar el Tour. Els seus grans objectius de la temporada eren, a part de les clàssiques, el Giro i la Vuelta i això li ha trastocat tot", ha dit el seu gabinet de comunicació a l'agència EFE.

Purito descansarà a Andorra, on resideix. "Necessita desconnectar una mica per assimilar el que ha passat, que li ha trastocat la temporada. Més endavant es plantejarà el seu programa", han afegit les mateixes fonts.