Giro d'Itàlia
Esports 27/05/2012

Purito es juga el Giro d'Itàlia a la crono de Milà

Els precedents diuen que Hesjedal és millor contrarellotgista que el català, però el mig minut podria ser suficient en un recorregut reduït a 28,2 km

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaSegons la base de dades del prestigiós Cycling Quotient, Ryder Hesjedal i 'Purito' Rodríguez s'han enfrontat 18 vegades en contrarellotges individuals. Onze vegades ha fet millor temps el canadenc, però també el català l'ha superat en les set ocasions restants.

Tanmateix, resulta complicat extreure conclusions d'aquests precedents, perquè ni la situació de cursa ni els recorreguts són els mateixos. Per exemple, tres de les vegades que Rodríguez ha sigut superior ha estat a la crono final de la Volta al País Basc, tradicionalment plena de pujades explosives que l'afavoreixen.

El que sí és cert és que Hesjedal, un ciclista corpulent de gairebé 1 metre 90 centímetres d'alçada, s'ha guanyat la fama durant el Giro de ser l'aspirant més sòlid en la disciplina contrarellotge. I tot i ser evident davant escaladors purs com el mateix Purito o Scarponi, no és ni de bon tros un especialista, com ja s'ha encarregat de desmentir a diferents mitjans el seu director basc Bingen Fernández.

Tal com avisa l'històric Miquel Poblet en l'entrevista a l'ARA d'aquest diumenge, la crono -a més, retallada a última hora per l'organització de 31 km a 28,2- serà urbana pels carrers de Milà, fet que va en detriment dels grans rodadors, que han de canviar el ritme a cada revolt. Això fa preveure un final de Giro d'Itàlia d'infart, segurament el més igualat de la història.

De fet, l'únic ciclista entre els cinc primers que es pot considerar un veritable especialista és el belga Thomas De Gendt, guanyador de l'etapa reina, que va ser quart a la crono final del passat Tour de França només per darrere de Tony Martin, Cadel Evans i Alberto Contador. És 4t a la general i aspira a ser el podi, però no hauria de sorprendre si es col·loca a pocs segons del lideratge per ensurt de més d'un.

  • Ciclista - Hora de sortida - Distància a la general
  • Ivan Basso - 16:32 - 5è a 3'18"
  • Thomas De Gendt - 16:34 - 4t a 2'18"
  • Michele Scarponi - 16:36 - 3r a 1'51"
  • Ryder Hesjedal - 16:38 - 2n a 31"
  • Joaquim Rodríguez - 16:40 - Líder
stats